Prefectul Alin Stoica a solicitat o analiză de la Direcţia de Sănătate Publică pentru măsurile de contracarare a pandemiei în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Stoica, prefectul capitalei, a avut o întâlnire cu specialiştii de la DSP şi INSP, la Prefectura Capitalei.
Alin Stoica, prefectul capitalei, a avut o întâlnire cu specialiştii de la DSP şi INSP, la Prefectura Capitalei.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat luni, că a solicitat de la Direcţia de Sănătate Publică o analiză în ce priveşte rata de incidenţă, presiunea asupra spitalelor sau rata de vaccinare.

"Am discutat atât cu specialiştii de pe zona de sănătate publică - epidemiologi şi medici de la DSP şi INSP - cât şi cu Poliţia Capitalei, Jandarmeria pe tot ce înseamnă măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Voi comunica, evident, şi cu prefectul de Ilfov, cu prim-ministrul, cu ministrul de Interne, iar mâine aştept o analiză pe toate elementele - pentru că nu e vorba doar de rata de incidenţă. Medicii se uită la presiunea care este asupra spitalelor, la numărul de medici, de vaccinări, incidenţa infectărilor în general pe populaţie şi mâine vor veni cu o analiză, cu date concrete şi pe baza analizei respective sper eu să putem să luăm cele mai bune măsuri. (...) O analiză pe toate elementele pe care le presupune legea am cerut-o de la DSP pentru mâine", a precizat prefectul la finalul unei şedinţe desfăşurate la Prefectura Capitalei, cu participarea reprezentanţilor DSP şi INSP.

El a menţionat însă că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină.

"Sunt mai multe măsuri - asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face.", a explicat el. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri