Prefectul Capitalei exclude măsura carantinei: „Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu”. Ce spune despre eliminarea restricţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul nu va intra în carantină, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, după o şedinţă pe tema evoluţiei epidemiei de COVID-19. Bucureştiul este în scenariul roşu din 19 octombrie, atunci când rata de infectare a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Indicatorul a continuat să crească, însă autorităţile nu au impus până acum alte restricţii.

„Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus Berbeceanu, adăugând că e „nefiresc” să iei măsuri noi, dacă cele actuale nu sunt respectate, transmite Digi24.ro.

„Nu ne aflăm într-un asemenea scenariu”, a adăugat el, răspunzând la o întrebare din partea jurnaliştilor pe tema carantinării Capitalei.

Prefectul a mai spus că nu se poate vorbi nici de eliminarea unor restricţii.

„Respectându-le, evităm să luăm măsuri mai dure. Toţi ne dorim să avem sărbători liniştite, dar nu doar autorităţile trebuie să facă asta, ci şi populaţia trebuie să respecte măsurile”, a adăugat el.

Numărul controalelor  s-a diminuat în perioada alegerilor

Berbeceanu spune că au fost mai puţine controale în Capitală, pentru că Poliţia a fost angrenată în activităţi privind alegerile parlamentare.

„Acum suntem cu toate efectivele pe zonele măsurilor aflate în vigoare”, a spus el.

Viceprimarul Vlad Voiculescu a spus ieri că va vorbi cu primarul Nicuşor Dan despre varianta intrării Bucureştiului în carantină.

Totuşi, edilul a spus la Digi24 că o astfel de discuţie nu a avut loc.

„Acum Bucureştiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză aşa cum ea s-a luat în alte oraşe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală", a spus Nicuşor Dan.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite