Părinţii ies din nou în stradă pentru a protesta faţă de indolenţa autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva sute de oameni au protestat duminică faţă de indolenţa autorităţilor în rezolvarea problemei maidanezilor FOTO Eduard Enea
Câteva sute de oameni au protestat duminică faţă de indolenţa autorităţilor în rezolvarea problemei maidanezilor FOTO Eduard Enea

Cea mai mare comunitate online a părinţilor români, desprecopii.com, împreună cu grupul de iniţiativă al artistei Nadine şi asociaţia Pro Civilizaţie, continuă demersul pentru siguranţa copiilor. Părinţi, bunici şi copii se vor aduna în Parcul Izvor pentru cea de-a doua zi de protest faţă de indolenţa autorităţilor în rezolvarea problemei maidanezilor. Protestatarii vor manifesta şi în memoria lui Ionuţ, copilul de 4 ani sfâşâiat de câini.

Începând cu ora 18:00, în Parcul Izvor (alveola), protestatarii vor cere din nou autorităţilor să găsească o soluţie imediată care să se concretizeze în ridicarea definitivă a câinilor de pe străzi şi din parcuri.

„Copiii noştri încep săptămâna viitoare şcolile, iar azi se joacă în parcuri! Precizăm că, avem respect pentru drepturile animalelor, vrem ca ele să trăiască în adăposturi specializate, unde să fie în siguranţă, aşa cum şi noi, cetăţenii, ne dorim să fim în siguranţă pe străzile ţării. Ne delimităm ferm de orice demers care nu se situează în acest registru”, explică organizatorii manifestaţiei într-un comunicat de presă emis redacţiei „Adevărul”.

Protestatarii: Referendumul este o formă de amânare

Potrivit sursei citate, referendumul este o formă de amânare a luării unei decizii şi de pasare a responsabilităţii. Aceştia cer aplicarea responsabilă a legii!

„Simbolic, îi vom spune Legea lui Ionuţ, căci oricare dintre copiii noştri putea sau ar putea să fie în locul micuţului îngeraş. Recomandăm domnului Oprescu să se lase consiliat de domnul Johanis, primarul Sibiului, care a găsit o soluţie pentru această problemă fara să dezbine cetăţenii”, scriu protestatarii.

Organizatorii protestului sunt de părere că acest demers este important pentru toţi cei care au ceva de spus în societatea românească, pentru părinţii lui Ionuţ, pentru toţi copiii şi oamenii care au dreptul la siguranţă.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost depuse cereri pentru noi proteste ce vor avea loc în perioada urmatoare.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE Protest faţă de maidanezii din Capitală. Manifestant: „Să adunăm câinii şi să-i aruncăm peste gardul Parlamentului“

Cântăreaţa Nadine, ameninţată de cei care nu sunt de acord cu protestul pe care l-a organizat. „Nu vreau să vorbesc despre acest lucru“

Vier Pfoten ia măsuri: a trimis Guvernului şi Parlamentului o soluţie alternativă vizavi de problema maidanezilor

ONG-urile vor protesta faţă de eutansierea maidanezilor, în Capitală


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite