Palmierii puși de primarul Robert Negoiță la Piața Unirii, scoși după intervenția lui Nicușor Dan FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palmierii puși în weekend de către Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, în Piața Unirii, sunt scoși luni de către Primăria Capitalei, a anunțat instituția care a precizat că lucrarea este ilegală. Robert Negoiță a reacționat și a subliniat că totul este un „circ ieftin”, acuzând că primarul general nu face nimic sau cel puțin nu se vede.

UPDATE  Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că palmierii extrași vor fi duși de la Piaţa Unirii la Primăria Sectorului 3 și a subliniat că au fost plantați ilegal.

Acesta spune că terenul pe care a lucrat Primăria Sectorului 3 se află în proprietatea Primăriei Capitalei şi este administrat de Administraţia Străzilor. Astfel, orice intervenţie ar trebui realizată cu avizul Administraţiei Străzilor, a punctat Nicuşor Dan.

„O să îi scoatem şi o să îi ducem domnului Negoiţă. La primărie, acolo. Noi suntem administratori. O să se pomenească cu ei. Noi, totuşi, suntem un stat de drept, trebuie să respectăm legea. Aici este un teren care este în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti şi în administrarea Administraţiei Străzilor. Există o hotărâre de Consiliu General care spune că sectoarele pot să intervină pe bulevardele care sunt administrate de Primăria Municipiului Bucureşti sau de către subordonatele ei cu condiţia să ceară voie. Nu au cerut niciodată. Mai mult decât atât. În momentul în care ei au spart trotuarul din faţa Magazinului Unirii, au fost amendaţi şi li s-a spus să se oprească", a precizat Nicuşor Dan.

Opinia personală a edilului este aceea că palmierii nu se potrivesc deloc în Piaţa Unirii, deoarece România nu este o ţară exotică. El a adăugat că amenajarea urbanistică a centrului Capitalei trebuie realizată de specialişti. „Suntem totuşi la kilometrul zero al Bucureştiului şi în momentul în care amenajezi kilometrul zero al Bucureştiului trebuie să te consulţi cu nişte specialişti. Nu poţi să vii de capul tău să pui meri", a spus el.

Reacția lui Negoiță: Circ ieftin

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a reacționat la anunțul făcut de Nicușor Dan și a precizat că este doar un „circ ieftin”. În plus, a acuzat că primarul general nu face nimic sau acţiunile sale nu se văd, în condiţiile în care bucureştenii nu au apă cald, iluminat public şi transport public corespunzătoare. 

„Este circ ieftin, dar atâta vreme cât bucureştenii nu au apă caldă, Doamne ajută că e căldură şi nu avem nevoie de căldură. Nu avem iluminat pe străzi, transportul public este vai de el de transport public. Nu trebuie şi primarul general să facă ceva? Iată că şi-a găsit ocupaţie – scoate copacii plantaţi de Primăria Sector 3 într-o zonă centrală unde este nevoie de verde, niciodată nu e prea mult verde şi unde noi ne-am ocupat să facem frumos. Eu îi învit lui Nicuşor Dan, ca să nu îi mai zic ticălos, între noi trebuie să fim decenţi, noi nu putem să alunecăm aşa cum face dumnealui într-o zonă de indecenţă, dar îi arăt eu sute de copaci pe care Primăria Sector 3 i-a plantat pe zonele administrate de Primăria generală. Şi ştiţi de ce? Pentru că mi-e jenă. Sunt în Sectorul 3 şi mi-e jenă pentru că Primăria generală nu face nimic. Sau, mă rog, poate că ei fac, dar nu se vede de la mine, nu se vede de la noi. Că aşa se vede – nimic”, a explicat Robert Negoiţă, luni, conform news.ro.

Chestionat dacă acei palmieri platanţi rezistă şi iarna, edilul Sectorului 3 a răspuns: „Asta am spus. Nu. Ei rămân acolo. Dacă nu ar fi rezistat iarnă, atunci i-am fi pus în ghiveci”.

Știre inițială

„În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai a.c., din dispoziția primarului general, Poliția Locală a sistat acțiunea de plantare a palmierilor. Această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București)”, precizează Primăria Capitalei.

Horia Tomescu, viceprimar al Capitalei, a anunțat și el acest lucru, luni dimineață, când a mers în zona unde se află arborii.  „Robert Negoiță a făcut lucrări ilegale. Am venit la fața locului pentru a găsi o soluție ca să aducem terenul la starea inițială”, a declarat acesta, citat de Hotnews.

„De prea mult timp primarul Negoiță profită de faptul că legislația este încurcată și continuă să facă amenajări aici. Centrul Capitalei nu e nici Dubai și nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”, a mai spus viceprimarul.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a plantat 14 palmieri pe podul neterminat din Sectorul 3, dar și la Piața Unirii. „Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Avem deja. Iată că lucrează aici oamenii, colegii cu aceste plante minunate care ne plac atât de mult şi cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara ţării în zone mai exotice”, spunea primarul Negoiță, în înregistrarea postată pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 3 a mai menționat că prețul unui palmier nu este mai mare de 1.000 de lei bucata.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite