Oprescu vrea să cheltuie peste 200.000 de lei pe un program împotriva abandonului şcolar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul social de prevenire a abandonului şcolar "Şcoala e de partea ta!" va fi supus votului consilierilor generali, luni FOTO Adevărul
Proiectul social de prevenire a abandonului şcolar "Şcoala e de partea ta!" va fi supus votului consilierilor generali, luni FOTO Adevărul

Consilierii Capitalei vor hotărî luni, 29 iulie, dacă Primăria Capitalei va începe cea de-a doua ediţie a parteneriatului social în parteneriat cu fundaţia Joyo în vederea implementării proiectului ”Şcoala e de partea ta!”. Programul are menirea de a reduce abandonul şcolar la nivelul Bucureştiului şi se întinde pe 18 luni.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea acordului de asociere încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Joyo în vederea implementării proiectului “Şcoala e de partea ta!” se află pe agenda Şedinţei de Consiliu ce va avea loc luni, începând cu ora 13.00.

Scopul acestei campanii este acela de a-i ajuta pe copii, dar şi pe părinţi să înţeleagă cât de importantă este şcoala, dar, mai ales, acela de a-i ajuta pe copiii defavorizaţi să fie acceptaţi în societate, în colectivitate.

Reprezentanţii proiectulului îşi propun să reducă, totodată, discriminarea, sărăcia în randul copiilor şi să promoveze integrarea romilor.

Potrivit proiectului de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Capitalei, programul se împarte în câteva capitole după cum urmează:

  • organizarea activităţilor de implementare
  • implementarea proiectului în unităţile de învăţământ
  • aplicarea de chestionare de evaluare a workshop-ului
  • desfăşurarea întâlnirilor de lucru cu profesorii/consilierii şcolari
  • realizarea de activităţi extraşcolare cu copiii în risc de abandon şcolar aparţinânt grupurilor dezavantajate- ”Extraordinar”
  • realizarea de tabere socio-educative ”Implicat, deci educat!”
  • realizarea unei reţele de profesionişti care să participe la grupul de lucru pe tema ”Abandonul şcolar-o problemă abordată integrat!”
  • promovarea proiectului


Grupul ţintă al proiectului sunt 1.000 de elevi din şcoli generale din Bucureşti, în care se înregistrează risc de abandon şcolar, 200 de elevi cu probleme sociale care vor beneficia de tabere socio-educative, 25 de copii şi tineri din proiectul de reintegrare şcolară ”Şcoala este Super! (2)” al Fundaţiei Joyo, 50 de profesori şi consilieri şcolari din şcolile generale din municipiul Bucureşti şi alţi 30 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar care vor beneficia de activităţi şcolare.

Proiectul social a luat naştere ca urmare a faptului că, în perioada 2000 - 2007, numărul copiilor care au renunţat la şcoală s-a triplat, iar acum, în perioada de criză financiară, numărul este într-o creştere continuă.

În ceea ce priveşte cheltuielile, acestea se întind pe 18 luni şi sunt evaluate la 238.500 de lei. Dacă va fi aprobată de Consilierii Generali, campania se va afla la cea de-a doua ediţie.

Redăm mai jos întregul proiect de hotărâre ce va fi supus votului, luni.

Proiectul de hotărâre privind implementarea proiectului ”Şcoala e de partea ta!”

Pe aceeaşi temă:

Sute de posturi din instituţiile şi autorităţile publice ar putea fi desfiinţate. Proiectul, votat de Consilierii Generali, luni

Premieră în Capitală: Şase containere pentru situaţii de urgenţă au fost amplasare în Sectorul 4. Preţul unuia, 9.000 de lei

Sorin Oprescu, despre demisia directorului general RATB: „Nu mai dau bani pe brice, ace şi popice“

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite