Oprescu: "Doar trei spitale din 21 au sisteme antiincendiu şi alea nu funcţionează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut o serie de declaraţii în cursul zilei de astăzi, cu privire la incidentul de la Maternitatea Giuleşti dar şi cu privire la starea tuturor spitalelor care aparţin primăriei.

Sorin Oprescu a spus, în urma unei scurte vizite la Maternitatea Giuleşti, că reparaţiile la Secţia de Terapie Intensivă au început şi că speră ca lucrările de refacere a salonului să fie gata în aproximativ o lună. Oprescu consideră că lucrările efective de renovare vor dura aproximativ două săptămâni şi jumătate şi că speră ca în aproximativ o lună Secţia de Terapie Intensivă să poată fi repusă în folosinţă.

În urma unor discuţii cu directorii spitalelor, primarul a declarat, în jurul orei 12.00, că regulamentele de ordine interioară vor trebui revizuite şi vor trebui reconsiderate riscurile de administrare. "Trebuie ca oamenii să cunoască ce conţin aceste regulamente. Ele există în orice spital de de multe ori nu se respectă. Le vreau puse pe hârtie, semnate şi parafate. Pe viitor trebuie să apăsăm pedala disciplinei în spitale", a spus Oprescu.

"Administraţia spitalelor nu este fetiţa cu chibrituri"

Sorin Oprescu a mai spus arătat că directorul, directorul medical, directorul tehnic şi directorul administrativ, precum şi alte cadre cu funcţii de conducere de la Maternitatea Giuleşti, au fost suspendaţi cu hârtie semnată de el.Urmează ca în perioada 1-15 septembrie să fie un concurs pentru ocuparea posturilor.

Întrebat fiind de reporteri cu ce se va ocupa Administraţia Spitalelor din cadrul Primăriei, Oprescu a spus că "direcţia nu este fetiţa cu chibrituri, nu stă şi se uită pe geam. Vom avea grijă să mărim aria destinată prematurilor, să dotăm spitalele cu aparatură în acest sens şi să facem şi alte investiţii urgente, valoarea totală fiind de 38 de milioane de euro".

Edilul-şef a mai spus că urmează ca fiecare spital să aibă un reprezentant în consiliul local.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite