Oprescu, despre Cathedral Plaza: „Banii pentru demolare vor fi recuperaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea Cathedral Plaza ar trebui să fie demolată încă de la începutul
Clădirea Cathedral Plaza ar trebui să fie demolată încă de la începutul

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, în cadrul Şedinţei de Consiliu General de joi, că sentinţa judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care Primăria Capitalei este obligată să demoleze Cathedral Plaza va fi aplicată conform legii. Deşi evaluatorii vorbesc de costuri de 4 milioane de euro, edilul şef spune că banii vor fi recuperaţi.

Primarul Oprescu este de părere că demolarea clădirii va avea loc în curând şi că va respecta decizia instanţei din Ploieşti care a decis că imobilul este ilegal şi trebuie dezafectat.

„Acolo trebuie emisă o dispoziţie de primar după care dacă dânşii ( Millennium Building Development, proprietarul clădirii - nota red.) nu o vor respecta, li se va face somaţie. Evaluatorii vorbesc de un cost de patru milioane de euro pentru demolare. Dacă nu se începe demolarea, vom duce noi la îndeplinirea hotărârii judecătoreşti“, a declarat Oprescu.

Întrebat cine va plăti aceşti bani, edilul-şef a spus că banii vor fi recuperaţi şi că nu vor veni din buzunarele bucureştenilor. Primarul a dat de înţeles că va exista un proces intentat firmei de Primăria Capitalei în cazul în care demolarea va fi refuzată de aceasta.

Povestea „colosului de lut“

Cathedral Plaza sau colosul cu picioare de lut, aşa cum îl numesc reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti, trebuia să intre în proces de demolare de mult, după cum susţin avocaţii Arhiepiscopiei. Aceştia spun că decizia a fost dată de Curtea de Apel Ploieşti şi este definitivă şi irevocabilă.

Nemulţumirea episcopilor vine pe fondul neaplicării deciziei definitive şi irevocabile, de pe 23 ianuarie, dată de Curtea de Apel Ploieşti, prin care s-a dispus demolarea turnului Cathedral Plaza şi readucerea terenului pe care a fost edificată această construcţie la destinaţia iniţială, aceea de parc.

De altfel, primarul Sorin Oprescu vrea să recupereze terenul concesionat către firma care a construit ilegal Cathedral Plaza. Decizia vine cu câteva zile după ce executorul judecătoresc a somat Primăria Capitalei să demoleze în termen de 10 zile clădirea.

Povestea clădirii Cathedral Plaza a început în urmă cu aproape cincisprezece ani, atunci când Millennium Building Development a dezvoltat proiectul, investiţie ce s-a ridicat la aproximativ 60 de milioane de euro. Turnul de 19 etaje din coasta Catedralei Sfântul Iosif din Capitală a fost finalizat în 2011.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu vrea înapoi terenul de sub Cathedral Plaza, chiar dacă clădirea n-a fost demolată

Episcopii catolici îi cer lui Oprescu dărâmarea clădirii declarate ilegală în Justiţie - Cathedral Plaza: „Primarul a adoptat o poziţie duplicitară“

Nedemolabilii: coloşii imobiliari, mai presus decât legea. Povestea Cathedral Plaza şi a clădirii care a stricat imaginea Parcului Corvin din Hunedoara

BucureștiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite