Opera Naţională din Bucureşti îşi caută director. Cătălin Ionescu-Arbore nu a trecut testul de evaluare a managementului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Cătălin Ionescu-Arbore, actualul director interimar al Operei Naţionale Bucureşti, nu a obţinut o notă de trecere la evaluarea managementului, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional anunţă că va organiza un concurs pentru ocuparea postului de director general al instituţiei culturale.

"Managementul asigurat de către Managerul (Directorul general) al Operei Naţionale Bucureşti în perioada 2005 - 2012 a fost evaluat în cursul anului 2010, conform prevederilor legale. Prin Ordinul Ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional nr. 2719/ 08.12.2010 s-a aprobat rezultatul final al evaluării finale a managementului Operei Naţionale Bucureşti. Evaluarea finală a managementului domnului Cătălin Alexandru Ionescu, Manager (Director general) al Operei Naţionale Bucureşti, a fost notată de comisia de evaluare cu nota 8,95", au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Potrivit comunicatului, concursul va fi organizat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.269/2009, concursul de proiecte de management pentru Opera Naţională Bucureşti.

Contactat de reporterii Mediafax, Cătălin Ionescu - Arbore a declarat că se va supune prevederilor legale şi că nu a contestat nicio clipă rezultatele evaluării.
"Concursul se organizează conform legii şi este deschis oricărui candidat, inclusiv mie. Nu am contestat rezultatele evaluării. Nu se pune problema unui calificativ «nesatisfăcător», pentru că eu am obţinut calificativul 8,95 din 9", a declarat Cătălin Ionescu-Arbore.

Ionescu Arbore deţine funcţia de director general al Operei Naţionale din Bucureşti din 2006, când, în urma unui concurs, acesta l-a înlocuit pe fostul director al instituţiei, Ludovic Spiess, demis prin ordin de ministrul Culturii de atunci, Mona Muscă. De la momentul evaluării din 2010, acesta ocupă postul de director interimar al ONB.

Ministerul Culturii a publicat pe site-ul instituţiei un anunţ prin care informează că dosarele candidaţilor pentru postul de manager al ONB vor fi primite la sediul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, până luni, 26 noiembrie, ora 17.00, urmând ca, în perioada 27 noiembrie - 3 decembrie, să aibă loc analiza proiectelor de management - aceasta fiind prima etapă a procesului de selecţie. Cea de-a doua etapă se va desfăşura între 4 şi 11 decembrie, perioadă în care urmează să aibă loc susţinerea proiectelor de management în cadrul unui interviu.

Candidaţii care doresc să participe la concurs trebuie să întrunească o serie de condiţii, printre care: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă sau studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul de referinţă - ştiinţe umaniste şi arte, ştiinţe sociale - şi cinci ani de experienţă în conducerea unei instituţii de spectacole.
Regulamentul concursului şi caietul de obiective se pot obţine de la sediul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional sau de la sediul Operei Naţionale Bucureşti sau se pot descărca de pe paginile oficiale de internet - www.cultura.ro sau www.onb.operanb.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite