O navă de pasageri de tip catamaran se plimbă pe Lacul Herăstrău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului București, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, a lansat la apă nava Bucur, ieri, la Debarcaderul Central (Pavilion H).

Bucureştenii se pot plimba pe Lacul Herăstrău cu nava Bucur, o ambarcaţiune cu o capacitate de 50 locuri, care atinge o viteză de croazieră de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile două grupuri sanitare: unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusă și o instalație de climatizare care deservește salonul și timoneria.

De asemenea, nava este prevăzută cu o instalație audio video și una de supraveghere video a navei, Propulsia catamaranului va fi asigurata de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungime acesteia este de 17,30 m, iar lățimea de 5,60 m.

Este o navă de pasageri de tip catamaran, pentru agrementul pe Lacul Herăstrău, achizitia acesteia fiind aprobată de Consiliul General al Municipiului București în 2010. „ ALPAB are în prezent în dotare patru nave, care au peste 30 ani vechime uzate atât fizic , cât și moral. Această investiţie va fi amortizată în trei ani din vânzarea de bilete și închiriere. Așa cum am promis, dorim să oferim bucureştenilor ambarcaţiuni pe care se simt în siguranță și să le oferim condiţii civilizate", a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Tarifele vor fi menținute la acelși nivel, astfel încât bucureștenii vor plăti pentru o plimbare cu nava Bucur 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite