Nu se eutanasiează câini în Capitală. Adopţiile sunt în continuare încurajate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu, a explicat că nu se fac în acest moment eutanasieri şi asta pentru că există spaţiu suficient în noul adăpost deschis în oraşul Bragadiru.

Deşi reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat că vor intensifica din nou strângerea câinilor de pe străzile oraşului echipajele ASPA urmând să acţioneze inclusiv în timpul nopţii, coordonatorul ASPA a declarat, pentru adevarul.ro, că există suficiente locuri în adăposturile publice.

„În acest moment avem circa 800 de locuri libere în adăpostul de la Bragadiru. Avem, de asemenea, trei Organizaţii Nonguvernamentale care au spus că vor adopta un total de 800 de câini, dar aşteptăm formalităţile şi actele prin care demonstrează că au unde să pună maidanezii. În condiţiile în care cu toate efectivele din dotare strângem în medie peste 100 de câini, această adopţie înseamnă 6-7 zile de răgaz. Nu am de ce să eutanasiez niciun câine“, a declarat Răzvan Băncescu.

Răzvan Băncescu a declarat, pentru adevarul.ro, că o parte dintre echipele private de hingheri care lucrează pentru municipalitate vor acţiona şi noaptea. „Vor merge mai mult prin parcuri şi zone industriale pentru că nu poţi să deranjezi oamenii. Câini mai latră, mai schelălăie“, a spus Băncescu.

În acest moment, în Bucureşti acţionează 15 echipaje de hingheri, dintre care trei aparţin Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, în timp ce 12 sunt firme private contractate de Primărie. Băncescu precizează că hingherii ASPA nu vor avea program de noapte, iar firmele private vor începe turele nocturne „când vremea va fi mai caldă“.

Mai puteţi citi:

Hingherii încep să adune maidanezii din Bucureşti noaptea

Firmele private de hingheri, contractate de Primăria Capitalei, care se ocupă de strângerea maidanezilor din Bucureşti vor începe să adune câini şi noaptea. Hingherii vor acţiona în zonele mai retrase ale oraşului, pentru a nu-i deranja pe bucureşteni.

Niciun maidanez din Capitală nu a fost eutanasiat. Câte locuri mai are municipalitatea în adăposturi

Primăria Capitalei anunţă că, până în prezent, niciun câine nu a fost eutanasiat, iar numărul locurilor pentru maidanezi tocmai a fost extins cu 1.600 prin crearea unui adăpost nou în comuna Bragadiru.

Câinii cu stăpân din Capitală nu se mai înregistrează la ASPA. DNA pune lupa pe banii cheltuiţi pentru gestionarea maidanezilor

Odată cu intrarea în vigoare a normelor de aplicare a noii legi de gestionare a câinilor, bucureştenii nu-şi vor mai înscrie câinii la Primăria Capitalei în baza de date a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, ci la Colegiul Medicilor Veterinari.

Sorin Oprescu, la Adevărul Live: SRI a confirmat numărul maidanezilor. Rezolvarea problemei, întârziată. Când fuzionează ELCEN cu RADET

Primarul general, Sorin Oprescu, a venit în platoul Adevărul Live pentru a dezbate principalele probleme ale Bucureştiului cu jurnaliştii Dan Marinescu şi Oana Balan. La aproape patru luni de la ziua în care Ionuţ Anghel (patru ani) a murit în urma unui atac al unei haite de maidanezi, edilul a explicat care este stadiul planului de gestionare. Acesta a vorbit şi despre situaţia clădirilor cu risc seismic, poluare şi fluidizarea traficului.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite