Nicuşor Dan: Municipalitatea continuă expertizarea clădirilor din perioada interbelică

0
Publicat:

 Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) continuă expertizarea imobilelor construite în perioada interbelică în zona centrală a Bucureştiului, a declarat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Clădire din perioada interbelică FOTO Facebook Nicușor Dan
Clădire din perioada interbelică FOTO Facebook Nicușor Dan

Conform Agerpres, acesta a scris, marţi, pe Facebook, că în ultima perioadă specialiştii au efectuat expertizarea tehnică în scopul consolidării şi reabilitării pentru imobile din: strada Armenească 17A, strada Căderea Bastiliei nr. 16, bulevardul Hristo Botev nr. 13-13A, strada Ivo Andric nr. 4, strada Londra nr. 20, Piaţa Romană nr. 1, Calea Victoriei nr. 124.

Primarul general al Capitalei a reamintit că AMCCRS are în derulare două acorduri cadru pentru expertizarea a circa 200 de imobile cu o suprafaţă construită de aproximativ 500.000 de metri pătraţi.

Nicuşor Dan a spus că un acord cadru semnat în noiembrie 2021 are ca obiect "Servicii de expertizare tehnică, elaborare studiu istoric şi temă de proiectare pentru imobile din Bucureşti, pentru consolidarea şi reabilitarea/refuncţionalizarea acestora", în baza căruia vor fi expertizate tehnic aproximativ 160 clădiri cu o suprafaţă totală de aproximativ 350.000 de metri pătraţi.

Un alt acord cadru care are ca obiect "Servicii de expertizare tehnică pentru imobile din Municipiul Bucureşti, în scopul consolidării acestora", în baza căruia vor fi expertizate tehnic 40 clădiri, cu o suprafaţă totală de circa 150.000 de metri pătraţi.Nicuşor Dan a adăugat că, anul trecut, în baza celor două acorduri cadru, au fost expertizate 34 de imobile. 

Sectorul 1, cea mai afectată zonă la un seism mare

Recent, prefectul Capitalei a susținut, într-un interviu pentru „Adevărul”, că Sectorul 1 ar fi cea mai afectată zonă din București, în cazul unui cutremur cu magnitudine mare. Toni Greblă a dat explicații și despre consolidarea sau demolarea unor clădiri:

Zonele seismice în București au fost studiate și s-a folosit în special experiența de la cutremurul din 1977. Cel puțin pentru cutremurele care vin din zona Vrancea. Cele mai multe clădiri cu risc seismic sunt, așa cum au fost expertizate până în prezent, în Sectorul 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite