Rețea extinsă de piste pentru biciclete în București. Nicușor Dan: „Am semnat contractul pentru un master plan”

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat duminică semnarea contractului pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete la nivelul Municipiului București. 

Pistă pentru biciclete. FOTO Facebook Nicușor Dan
Pistă pentru biciclete. FOTO Facebook Nicușor Dan

Edilul a precizat că este un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală.

„Contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea rețelei de piste de biciclete la nivelul Municipiului București (...) ne va permite să facem investiții în transportul urban alternativ cu bani europeni. Master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni”, a explicat Nicușor Dan.

„Va face legătura între zonele rezidențiale și zonele principale”

Potrivit primarului, documentul strategic va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei rețele extinse de piste pentru biciclete, va identifica și prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât și pe cele secundare, ținând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potențiali, trafic, zone de interes, dar și de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraș.

„Astfel, rețeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și va face legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile limitrofe Capitalei”, a mai spus primarul Capitalei.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri