Moloz pe gazonul de pe Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile administraţiei locale sector 1 în gazonul, florile şi în sistemul de irigare de pe Bulevardul Aviatorilor sunt călcate în picioare de lucrările Administraţiei Străzilor.

În plină vară, bucureştenii trebuie să suporte condiţiile de şantier de pe unul dintre cele mai mari bulevarde din Capitală. Pe Aviatorilor se lucrează de zor la scoaterea pietrei cubice şi la asfaltare.

Deşi au fost delimitate două benzi dus-întors pentru circulaţia rutieră, pe timpul zilei se formează blocaje, dar şoferii sunt nevoiţi să-şi păstreze calmul pentru a-şi continua drumul. Maşinile din trafic abia se văd prin norii de praf scoşi de camioanele de mare tonaj şi utilajele care execută lucrarea.

“Trec aproape zilinic pe aici şi mi se pune o mâzgă pe geamurile maşinii, încât abia mai văd să conduc”, a declarat Ionuţ, un şofer din Bucureşti. Muncitorii reuşesc cu greu să ocolească spaţiul verde din apropierea bulevardului unde au depozitat deja mormane de pământ, iar alţii s-au apucat să scormonească în iarba îngălbenită de soare şi de praf ca să verifice sistemul de apă.

Florile amenajate de cei de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 înainte de începerea asfaltării de pe Aviatorilor au rămas de izbelişte, deşi lucrarea s-a făcut pe cheltuiala bucureştenilor.

“Se sapă la o adâncime de un metru, s-a înlocuit sistemul de gaze şi apă. Se lucrează mai greu pentru că este argilă şi este mai dificil de tasat”, a declarat inginerul care este responsabilul lucrării.

Cheltuială inutilă

În acordul semnat între Administraţia Străzilor şi Ministerul Culturii, reamenajarea spaţiului verde lipseşte şi la prima vedere tot primăria sectorului 1 va suporta cheltuielilor ca să pună la loc ce au stricat muncitorii. “Avem în responsabilitate calea de rulare, bretelele laterale de circulaţie şi montarea bordurilor. Cred că cei de la Direcţia de Mediu de la primărie ar trebui să ştie cine reface spaţiul verde”, a declarat Izabela Caragea, purtător de cuvânt la Administraţia Străzilor.

Cei de la primărie nu au oferit un răspuns care să explice ce se va întâmpla după terminarea lucrării. Constructorii bulevardului au mai precizat că până la 1 august, va fi finalizată asflatarea până în zona pod Bordei, iar lucrările se fac inclusiv pe timpul nopţii.

De la 10 august se intenţionează să fie demarate reparaţiile de pe Bulevardul Aviatorilor spre Piaţa Victoriei.






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite