Minigrădină zoologică în Parcul Moghioroş. Vedeţi care au fost vedetele expoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de specii de păsări exotice, de la papagali vorbitori la fazani coloraţi, aşteaptă să fie admirate şi cumpărate în Parcul Moghioroş. Vedetele mini-grădinii zoologice sunt, de departe, lebedele albe cu cap negru şi păunii verzi, care se vând cu câte o mie de euro perechea.

Bucureştenii pot vedea astăzi, până la ora 20.00, cu doar 3 lei, peste 300 de specii de păsări exotice pe care cei mai mulţi le-au văzut doar în cărţile de colorat. Cele mai prezente sunt păsările mari de rasă, precum Cochinchina, Brahna, Oprington și Wiandotte, un soi de cocoşi mari, originari din Asia, dar care sunt aduşi din ţări precum Germania și Belgia. Aceștia costă cel mult 200 de euro, bucata, iar cumpărătorii dau banii în general pe frumuseţea lor.


În afară de păsările mari de rasă, pot fi admirate la expoziție și cele de rasă mixtă sau mică. Printre cele mici se află şi frumoasele „moţate olandeze” și „mătase japoneză”, dar şi războinica „combatanta pitică”, folosită în general la concursuri de lupte. „Rasele mici sau mixte fac şi câte 200 de ouă pe sezon”, le laudă crescătorul Cristian Ilinca

Câțiva pași mai departe se lăfăie porumbeii, pentru care crescătorul Marinel Tencu nu poate stabili un preţ deoarece îi crește din plăcere. Bărbatul creşte „voiajorul românesc”, „guşatul francez”, „pescăruşul chinez”, „dragonul indian” şi porumbeii care zboară la nunţi.

Iepuraşul „cap de leu”, costă 150 de lei

Nici papagalii nu pot fi trecuţi cu vederea: peruşii vorbitori costă între 20 şi 100 de lei, iar nimfele între 70 şi 100 de lei. Cei mai speciali sunt cei din specia „Rosela Rubino”, care, datorită penelor frumos colorate şi glasului frumos, valorează 250 de lei.  



Dintre toţi crescătorii, Bogdan Iordache se poate lăuda cu vedetele expoziţiei: păunii verzi de java care nu îşi arată penele în toată splendoarea decât dimineaţa, înainte de împerechere şi lebedele albe cu cap negru. Perechea se dă cu o mie de euro chiar dacă până acum nu s-au găsit doritori. Raţele „mandarin” se vând cu 400 de lei, iar gâştele „călugăr” cu 250 de lei.

image
image





În afară de păsări, la expoziție s-au strecurat și iepurii „berbec francez”, care costă 350 de lei şi iepurii „cap de leu”, care ajung până la 8 kilograme şi valorează 150 de lei.

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite