Mii de bucureşteni stau în frig şi fără apă caldă. Care sunt cele mai afectate sectoare şi când se remediază avariile
0Aproximativ 1000 de blocuri/imobile din Capitală au rămas joi fără apă caldă/căldură din cauza avariilor, a lucrărilor programate sau a furnizării agentului termic sub parametri, scrie Hotnews, prezentând lista străzilor unde se efectuează lucrări de remediere.
Potrivit Hotnews, cele mai afectate sunt Sectoarele 1, 3, 4 şi 6.
De exemplu, în cartierul Aviaţiei, la 150 de blocuri agentul termic ajunge sub parametri. În Sectorul 4 problema este cauzată de o avarie la o conductă de sub bd. Brâncoveanu, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanţi Termoenergetica, în rest sunt lucrări programate sau alte avarii. O parte dintre bucureşteni vor avea apă caldă până la finalul zilei, o altă parte abia duminică.
Situaţia detaliată este următoarea. Din cauza avariilor au rămas fără apă caldă şi căldură 530 de blocuri din tot Bucureştiul. Principalele probleme sunt în zona Brâncoveanu, Sectorul 4 şi în Sectorul 3. Pentru Sectoarele 2 şi 3 termenul de remediere este până pe 13 sau 15 noiembrie.Vezi aici lista completă.
Din cauza lucrărilor programate au rămas fără apă caldă/căldură 200 de blocuri/imobile, majoritatea din Sectorul 6. Apa caldă şi căldura trebuie să revină până pe 13 noiembrie, ora 24.00. Vezi aici lista.
La funcţionare sub parametri se află circa 300 de blocuri:
- 150 de blocuri din Aviaţiei, aproape tot cartierul;
- 10 blocuri de pe Banu Manta;
- 25 blocuri din zona Dorobanţi;
- 24 de blocuri de pe str. Nicolae Racotă;
- 4 blocuri din Piaţa Victoriei;
- 50 de blocuri din zona 1 Mai.
Pe site-ul Termoenergetica se menţionează că funcţionarea sub parametri se rezolvă până la ora 20.00.
Vezi aici lista.
Din păcate lipsa apei calde şi căldurii a devenit o obişnuinţă în Bucureşti din cauza stării deplorabila în care a ajuns sistemul de termoficare, din lipsa investiţiilor în ultimii 20 de ani,
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au semnat, marţi, contractul de finanţare pentru reabilitarea a 210 km de reţea principală de termoficare. Valoarea contractului este de 1,6 miliarde lei din care 1,3 miliarde fonduri europene nerambursabile. Lucrările vor începe anul următor, după finalizarea procedurilor de achiziţie publică pentru selectarea constructorului.
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat că pe lângă contractul semnat Primăria Capitalei va mai beneficia de o finanţare suplimentară de 200 milioane de euro, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru moderinzarea reţelei de termoficare.
Astfel, prin cele două proiecte va fi reabilitat 35% din reţeaua de termoficare din Bucureşti.