Metrorex angajează. Care sunt salariile de încadrare ale personalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
metrorex

Metrorex face o analiză pentru a stabili un minim de personal pe diferite categorii: mecanic locomotivă şi REM, impiegat de mişcare, meseriaş întreţinere cale/tunel, defectoscopist sau electromecanic.

Analiza se va face cu ajutorul unor experţi străini şi vine după ce numărul de angajaţi la metrou s-ar fi diminuat în ultimii ani ca urmare a pensionării, spun surse din Ministerul Transporturilor, potrivit ştirileprotv.ro.

Candidaţii pot depune o cerere cu datele de contact (adresă şi telefon) la Registratura Metrorex, aceasta fiind însoţită de copii ale actelor de studii şi calificare, dar şi un C.V.

Salariile de încadrare la Metrorex diferă în funcţie de poziţia ocupată şi programul de lucru, la care se adaugă sporurile legale şi cele prevăzute în contractul individual de muncă.

Un mecanic de locomotivă primeşte între 5.534 lei şi 6.853 lei brut, un impiegat primeşte între 5.830 lei şi 6.660 lei brut, un meseriaş întreţinere 4.673 şi 5.266 brut, iar un electromecanic ajunge şi la 6.660 lei brut. 

Sporurile de care beneficiază salariaţii Metrorex sunt între 12% şi 40% şi se acordă în funcţie de vechime, locul de desfăşurare a activităţii, programe de lucru (zi/noapte).

În răspunsul oficial, Metrorex face şi următoarea precizare: din salariile rezultate, un procent de 45% reprezintă contribuţii, obligaţii pe care trebuie să le plătească fiecare angajat la bugetul consolidat al statului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite