Mărţişorul bucuriei, la Palatele Brancoveneşti. Concerte, spectacole de teatru şi ateliere pentru copii defavorizaţi, la Mogoşoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Cuhnia Palatului Brâncovenesc este una dintre atracţiile complexului de la Mogoşoaia
În Cuhnia Palatului Brâncovenesc este una dintre atracţiile complexului de la Mogoşoaia

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti“ din Mogoşoaia, organizează în perioda 1-2 martie, „Mărţişorul bucuriei“. Evenimentul este dedicat femeilor care provin din familii nevoiaşe, dar şi copiilor din centrele de plasament din Capitală.

Pe 1 martie, doamnele şi domnişoarele înregistrate în sistemul de ajutor social al Direcţiei de Protecţie Socială a Municipiului Bucureşti sunt invitate la un spectacol de muzică şi teatru care va avea loc într-un cort amplasat în curtea Palatelor Brâncoveneşti, de la Mogoşoaia. Pe scena vor urca, printre alţi artişti, Pepe şi Gabriel Cotabiţă.

Pe 2 martie, copiii din centre de plasament, fundaţii şi asociaţii nonguvernamentale împreuna cu personalul didactic vor fi invitaţii speciali ai Palatului Brâncovenesc.

Cei mici se vor bucura de un spectacol realizat de copii talentaţi, care vor susţine minirecitaluri, dar şi reprezentaţii de dans modern şi folcloric.

De asemenea, copiii vor avea posibilitatea să confecţioneze mărţişoare şi felicitări, în cadrul atelierelor de creaţie organizate la Palat.

Porţi deschise la Palatul Mogoşoaia, de Mărţişor

În perioada 1-8 martie, intrarea la Palatele Brâncoveneşti va fi liberă pentru doamne şi domnişoare, iar la finalul vizitei acestea vor primi, în dar, un mărţişor confecţionat de copiii de la Centrul Pilot de Protecţie a Copilului Victimă a Traficului de fiinţe umane „Gavroche“.

Vizitatoarele vor intra în curtea de onoare în care se află Palatul Brâncovenesc, construit în 1702 de Constantin Brâncoveanu pentru al doilea fiu al său, Ştefan.

De asemenea, vor putea admira cele 300 de piese ce fac parte dintr-o colecţie de artă comparată a Muzeului de Tradiţii Aulice din cadrul Palatului. Cuhnia, fosta bucătărie domnească, va fi o altă atracţie, la fel şi Turnul porţii, Gheţăria (fostul depozit de gheaţă al palatului) sau Parcul englezesc cu grădini în stil italian (amenajarea sa peisagistică realizându-se între anii 1921 – 1922 sub îndrumarea Marthei Bibescu).

Programul artistic

1 martie
15.00 – 15.45 – „Tango Monsieur“, piesă de treatru pusă în scenă de trupa Scena Art
16.00 – 16. 40 - concert Pepe
16.50 – 17.10 - Stand –up comedy – Dan Badea
17.15 – 17.45 - Gabriel Cotabiţă – recital


2 martie

11.00 –11.30 - ateliere de creaţie - copiii vor putea să înveţe să confecţioneze mărţişoare şi să picteze felicitări
11.30 – 12.00 – moment artistic pus în scenă de trupa de copii „Sunetul Muzicii“
12.15 – 12.45 – Trupa As va prezenta un spectacol de dans modern şi folclor
13.00 – 14.00 – „Prinţesa Mofturoasă“ – piesa de treatru – Trupa Scena Art
14.10 -  14.30 – Alexandru Tudor, un adolescent premiat la mai multe concursuri naţionale, va susţine un minirecital.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite