Mafiotul din Cosa Nostra, capturat în Bucureşti după 20 de ani de fugă, a fost vândut de propria familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Giuseppe Scuderi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru omor comis în 1989, a fost prins de poliţişti într-un cazinou de pe Bulevardul Timişoara.

Poliţiştii români l-au săltat pe Giuseppe Scuderi (44 de ani) dintr-un cazinou de pe Bulevardul Timişoara, în urma unor informaţii primate de la carabinierii din Catania, Sicilia. Potrivit unor surse judiciare, poliţiştii italienii au aflat informaţia, la rândul lor, de la unul dintre membrii familiei mafiotului sicilian.

În România, Scuderi locuia, sub o identitate falsă, împreună cu soţia sa, tot de origine italiană, într-un apartament închiriat pe strada Romancierilor, în cartierul Drumul Taberei din Capitală. Cei doi trăiau din banii pe care îi primeau de la familia mafiotului din Italia.

Trăia din banii trimişi de familie

Anchetatorii spun că bărbatul se ascundea la noi în ţară de 3-4 ani, dar nu avea prieteni şi nici nu socializa, de aceea a fost depistat atât de greu de autorităţi. În oraşul Catania din Sicilia, Giuseppe Scuderi era responsabil cu execuţiile comandate de gruparea din care făcea parte.

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce s-a dovedit că, în anul 1989, împreună cu alţi doi complici l-au torturat şi l-au executat pe Giuseppe Catania, un membru al unei familii mafiote cunoscute din Sicilia, familia Cursoti.

“Soţul meu nu a omorât pe nimeni”

Soţia lui Giuseppe Scuderi spune că bărbatul ei este nevinovat. El a fost arestat chiar în ziua în care aceasta îşi serba ziua de naştere. “Ne-am plimbat puţin, apoi am mers să luăm masa.  A fost cea  mai urâtă aniversare a mea. Soţul meu nu este mafiot şi nu a omorât pe nimeni. Familia din Italia nu ştie că el a fost arestat”, a spus soţia mafiotului.

Mafiot cu ştate vechi
În afară de crima comisă în anul 1989, Scuderi va fi cercetat pentru mai multe omoruri, trafic de droguri, armament, deţinere ilegală şi folosire de armament şi fals de identitate. În momentul reţinerii, Scuderi avea asupra lui documente eliberate în 2009, pe numele Vicenzo Cristadi.

De altfel, el nu a opus rezistenţă în momentul arestării, susţinând tot timpul că este vorba de o confuzie. Identitatea sa a fost confirmată doar după ce i-au fost luate amprentele.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite