Lucrarea care a câştigat concursul pentru logo-ul Bucureştiului a fost descalificată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul logo al Capitalei nu a rezistat prea mult
Noul logo al Capitalei nu a rezistat prea mult

Bucureştiul va avea un nou logo, după ce lucrarea care a câştigat concursul pentru sigla Capitalei a fost descalificată. Motivul este că aceasta seamănă foarte mult cu unul dintre logo-urile oraşului Taipei.

Mai mulţi internauţi au sesizat, după desemnarea câştigătorului, că lucrarea aleasă semănă extrem de mult cu unu dintre logo-urile oraşului Taipei.

Potrivit Primăriei Capitalei, în urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câştigător al concursului şi unul dintre logo-urile oraşului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou.

„Facem precizarea că toţi participanţii la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale”, arată municipalitatea.

Juriul va desemna un nou câştigător din lucrările celorlalţi participanţi. Au fost 230 de înscrieri dintre care au fost validate 204. 

Primăria a anunţat că va prezenta public toate lucrările participante. “Regretăm situaţia creată şi, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureştiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraş. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs şi validate de secretariatul tehnic”, a precizat municipalitatea.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a comentat miercuri, pe Facebook, informaţiile apărute în presă, potrivit cărora designul noului logo al Capitalei este inspirat din cel al Primăriei New Taipei, afirmând că, în aceste condiţii, concursul ar trebui anulat. „După toate dovezile, noul logo al Bucureştiului pare un plagiat. În aceste condiţii, concursul Primăriei ar trebui anulat. Fiecare leu cheltuit pentru această farsă ar trebui să revină la buget. Mai mult, ar trebui să inţelegem cum s-au putut irosi atâţia bani fără ca organizatorii să detecteze un foarte probabil plagiat care a fost descoperit de public în câteva minute. Oraşul Bucureşti a pierdut din nou timp şi resurse preţioase pentru un nimic de PR", scria deputatul.

Primăria Muncipiului Bucureşti a anunţat că din 3 mai Capitala are un logo. Realizatorul lui este Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timişoara, a cărui lucrare a întrunit cel mai mare punctaj. Premiul este în valoare de 50.000 de lei brut. Concursul a fost deschisă oricărui cetăţean din România în perioada 20 martie - 20 aprilie.

Logo-ul câştigător:

logo bucuresti

Logo-ul New Taipei:

new taipei
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite