La coadă pentru vacanţa gratuită în Grecia oferită de Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au reînceput înscrierile pentru vacanţa în Grecia FOTO Adevărul
Au reînceput înscrierile pentru vacanţa în Grecia FOTO Adevărul

Reîncep înscrierile pentru vacanţa în Grecia, la Centrul pentru Seniori fiind încă de la primele ore ale dimineţii coadă. Reprezentanţii instituţiei susţin însă că toate cele 1.000 de locuri sunt ocupate iar listele de aşteptare pline.

Tabăra pentru seniorii bucureşteni, organizată de primăriţa Gabriela Firea, care le-a promis vacanţe în Grecia pe banii instituţiei, stârneşte vâlvă. După ce seniorii s-au îmbulzit încă de săptămâna trecută în faţa Centrului de seniori al Primăriei Capitalei în speranţa că se vor număra printre cei 1.000 de norocoşi, un cont fals de Facebook anunţa, în acest sfârşit de săptămână, că locurile au fost suplimentate. Iniţiativa nu rămâne însă netaxată, asta pentru că primarul general Gabriela Firea anunţă că va depune azi plângere penală pentru a descoperi cine se află în spatele contului fals. 

„Este regretabil că lupta politică a ajuns la această dimensiune a situaţiei în care se ajunge să se inventeze ştiri, să se inventeze situaţii, să se creeze şi conturi false pentru a dezinforma populaţia şi pentru a mă pune pe mine, ca primar general, într-o situaţie dificilă faţă de bucureşteni. În privinţa acestui cont de Facebook fals vreau să vă spun că l-am denunţat prin mai multe informări către Facebook, iar luni dimineaţa voi depune plângere penală pentru a se afla cine se află în spatele creării acestui cont fals de Facebook. Nu am cum să-mi dau eu singură seama, pot să bănuiesc cine sunt autorii morali. Sunt cei care în aceste zile şi puteţi găsi declaraţiile lor, în special USR, parţial PNL, opoziţia din Consiliul General, care au deturnat atenţia de la un program benefic şi au spus, ceea ce e total neadevărat, că se taie bani de la investiţii pentru a se plimba seniori”, a declarat edilul Gabriela Firea. 

Firea: „Vor fi numai 1.000 de beneficiari”

Concret, pe contul fals de Facebook se anunţa că, indiferent de cheltuieli, vor fi 2.500 de oameni în plus care se vor beneficia de această vacanţă. Prin urmare, Gabriela Firea a reamintit că tabărele cu teme cultural–educative pentru seniori se vor desfăşura numai pentru 1.000 de beneficiari.

Până în prezent au fost depuse 970 de solicitări, dintre care doar 250 au fost validate (adică numărul aplicanţilor care au avut toate documentele necesare pentru a se putea înscrie- n.r), a mai anunţat Primăria Capitalei. Taberele sunt organizate, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, în perioada august-octombrie, şi durează 8 zile. Acestea se vor desfăşura în Grecia, localitatea Paralia-Katerini.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite