La blocurile noi din sectorul 1 deşeurile sunt colectate selectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Romprest, în colaborare cu primăria Sectorului 1, a demarat programul de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile generate de Asociaţiaţiile de Proprietari din 260 de blocuri din sector. Angajaţii companiei de salubritate acţionează la 436 de scări de bloc, pentru 34.000 de locatari din 15.800 de apartamente.

Azi-dimineaţă, la asociaţiile de bloc din în zona Titulescu, angajaţii Romprest încărcau deşeurile în cele trei maşini alocate pentru această acţiune. „Lunea sunt cele mai multe descărcări. Zonele pe care le acoperim sunt Nicolae Titulescu, Banu Manta, Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Ion Mihalache, Turda şi Averescu”, a spus Bogdan Ignat, din partea Romprest.

Societatea pune la dispoziţie bucureştenilor, gratuit, saci de culori diferite pentru precolectare, la începutul fiecărei săptămâni. „Distribuim saci în funcţie de numărul de apartamente şi se dau mai mulţi pentru plastic, pentru că materialele sunt voluminoase, şi mai puţini pentru sticlă. Dacă administratorul de bloc nu e mână de fier sacii se fură”, a adăugat Ignat. Astfel, deşeurile de hârtie de carton se adună în saci de culoare albastră, materialele plastice (folii şi PET-uri) se vor precolecta în saci galbeni, iar sticlele şi borcanele în saci verzi.

Deşeurile se adună luni, miercuri şi vineri

Deşeurilor menajere se precolectează folosind tubulatura existentă. Cele  reciclabile se vor depozita temporar în camera de acces a tubulaturii de pe fiecare etaj, urmând a fi sortate şi colectate în saci corespunzători tipului de deşeu de către personalul de serviciu al administraţiei.
 
Programul de colectare pe categorii se desfăşoară astfel: materialele plastice se adună luni, sticlele - miercuri, iar vineri cele din hârtie şi carton. Intervalul orar este acelaşi în fiecare zi, de la 7.00 la 11.30. Deşeurile sunt sortate încă o dată în curtea Romprest, după care ajung la un reciclator final. „Hârtia rămâne la noi în ţară, sticla merge în China”, spune angajatul companiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite