IN MEMORIAM Alexandru Pesamosca, chirurgul cu mâini de înger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Pesamosca, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din România a trecut în nefiinţă zilele trecute. Zeci de buucreşteni au ţinut să îşi ia rămas bun de la omul care a şi-a dedicat toată viaţa pacienţilor. A lucrat timp de 60 de ani în care a tratat peste 50.000 de copii.

Citește și: VIDEO/FOTOGALERIE A murit chirurgul Alexandru Pesamosca

EXCLUSIV Medicul lui Pesamosca de la Spitalul Floreasca: „Când era lucid, vorbea despre foştii elevi“

Profesorul Pesamosca va fi înmormântat în curtea spitalului unde a muncit și trăit aproape toată viața

La funeraliile chirurgului Alexandru Pesamosca a fost prezent şi Primarul General al Capitalei precum şi mai mulţi actori şi cântăreţi

A inventat tot timpul noi tehnici de chirurgie şi a salvat zeci de mii de vieţi. În ultimii 30 de ani, a lucrat la Spitalul de Copii „Marie Curie“. Medicul, tata Pesi, cum îi spuneau pacienţii, a şi locuit într-o cămăruţă din spital. Una dintre figurile emblematice ale medicinii româneşti, profesor doctor Alexandru Pesamosca a fost înmormântat în ropote de aplauze şi va fi păstrat în memoria pacienţilor, dar şi a cunoscuţilor, pentru totdeauna.

„A fost un fenomen în ceea ce înseamnă medicina. De fiecare dată venea cu ceva nou în ceea ce înseamnă tehnici de operaţie. A rezolvat cele mai grele cazuri! Secţia de chirurgie în care a lucrat îi va purta numele pentru că aşa este firesc. Sunt convins că aceasta este şi dorinţa pacienţilor lui“, a declarat managerul spitalului la care Pesamosca a lucrat în ultimii 30 de ani, dr. Cătălin Smarandache.

Cunoscut pentru bunătatea lui şi pentru implicarea cu care îşi exercita profesia, Alexandru Pesamosca era vizitat în fiecare an de pacienţii lui. „Era atât de bun! Adora copiii pur şi simplu! El nu primea nimic de la pacienţi ci doar flori“, a spus şi Aurel Pădureanu.

Alexandru Pesamosca a fost căsătorit şi a avut doi copii.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite