Iarmaroc tradiţional în weekend la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târg de meşteşugari, produse bio şi gastronomie la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" FOTO Adevărul
Târg de meşteşugari, produse bio şi gastronomie la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" FOTO Adevărul

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va găzdui, în perioada 19-20 iulie, un Iarmaroc organizat cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Proroc Ilie. Evenimentul se deschide vizitatorilor începând cu ora 12.00 şi propune amatorilor unei atmosfere tradiţionale un periplu în universul târgurilor de altădată, manifestări foarte importante, cu rol de negoţ, comunicare şi creativitate, care se desfăşurau mai ales în ajunul marilor sărbători creştine.

În ziua de Sfântul Ilie sau Sântilie, aşa cum mai este cunoscută în popor, ciobanii coborau din munţi, iar în cinstea acestora se organizau petreceri, unde băieţii dăruiau fetelor mere şi furci de tors şi le smulgeau promisiuni de căsătorie până la sărbătoarea Sfântului Dumitru, data la care, oficial, coborau cu oile în sat. 

Cele două zile dedicate Iarmarocului valorifică datinile populare româneşti, printr-un program care înglobează demonstraţii meşteşugăreşti, produse alimentare şi de cosmetică bio, momente muzical-coregrafice, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi un târg de meşteri. De asemenea, participanţii se vor putea bucura, în mod gratuit, de o serie de ateliere de creaţie. 

Târgul va fi deschis sâmbătă şi duminică în intervalul orar 9.00-19.00, iar programele artistice sunt programate pentru după-amiezile acestor zile, începând cu ora 12.00. 

Recomandări pe aceeaşi temă:

„1 Decembrie în aeroport“ şi târg de produse tradiţionale la Muzeul Satului din Capitală

Târg de Sfântul Mihail şi Gavril, la MŢR: producători tradiţionali, meşteri populari, artizani handmade şi colecţionari

Secretul încondeierii ouălor, dezvăluit de meşteri populari la Sala Dalles

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite