Gabriela Firea: Ministerul Sănătăţii şi DSP-urile au făcut jaf la drumul mare cu achiziţiile din pandemie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Firea a felicitat, joi, în debutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, angajaţii din subordine care s-au ocupat de achiziţii ”la preţuri corecte” pe durata pandemiei, ”spre deosebire de Ministerul Sănătăţii şi DSP, care au făcut jaf la drumul mare”.

Gabriela Firea a afirmat, joi, că MS şi DSP ”au făcut jaf la drumul mare” pe durata pandemiei.

”Se poate să se facă achiziţii reale, la preţuri corecte, cum a făcut Primăria Capitalei şi îi felicit pe colegii mei. Nu cum a făcut Guvernul PNL. Pe perioada în care ni se spunea să stăm acasă, nu făceau decât să umfle firmele de casă ale PNL-ului, firmele căpuşă”, a afirmat Firea.

Aceasta le-a prezentat consilierilor şi proiectul pentru stimularea donării de plasmă.

”Suntem singura ţară care nu are un program naţional pentru donatorii de plasmă. Avem 60.000 de infectări la nivelul ţării, peste 30.000 de persoane vindecate. Dar, din cauza faptului că Guvernul nu s-a ocupat să stimuleze aceste donatori, avem doar puţin peste 400 de persoane care au donat plasmă bolnavilor de COVID-19. În loc să aprecieze efortul PMB de a umple golul lăsat de Guvern, unii consilieri au acuzat deja că este mită electorală. Cum poate fi asta mită alectorală? Cum poate fi numită mită electorală o investiţie în sănătate?”, a mai declarat Firea.

”Şi ca alte state europene, vom acorda şi un stimulent sub forma unor tichete de masă, pentru a achiziţiona vitamine, alimente şi tot ce e necesar pentru revigorare în urma donării. Dacă Guvernul ar fi venit cu un program, nu am fi venit noi cu această măsură”, a adăugat Firea.

Gabriela Firea a anunţat că va propune consilierilor generali un proiect care să stimuleze pacienţii care s-au vindecat de coronavirus să doneze plasmă pentru cei aflaţi în stare gravă. Firea vrea să acorde câte 1.000 de euro fiecărui donator, sub forma tichetelor de masă sau a tichetelor cadou.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite