FOTOGALERIE Bucureşti, strict romantic. Iată cele mai amoroase locuri unde te poţi iubi ca-n filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu credem că zăpada de-afară e la fel de romantică ca în “Serendipity”, însă există cel puţin cinci locuri în Bucureşti în care puteţi celebra Valentine’s ca-n filme.

Îi vezi cum se uită la ceas obsesiv. Din cauza emoţiilor, dar şi a frigului care stăpâneşte, de câteva săptămâni, Bucureştiul. Poate că pentru mulţi, Ziua Îndrăgostiţilor nu mai trezeşte de multă vreme emoţii, ci doar obligaţii.

Pentru alţii, însă, ziua de 14 februarie dobândeşte semnificaţii aparte. Mai ales dacă o petrec în locurile emblematice ale îndrăgostiţilor din Bucureşti. „Adevărul“ a descoperit cel puţin cinci locuri special din Capitală unde cuplurile pot petrece un Valentine’s Day de neuitat.

image

Unul dintre ele este Parcul Cişmigiu. Un loc clasic, în care se consumă poveşti de dragoste, indiferent de generaţii. Unii spun că-i un loc bătrân, demodat, decor pentru poveştile de dragoste ale bunicilor. Dar nu-i aşa, acest parc este ca o vatră de cenuşă la temelia unui rug. Ard aici încă, uşor, începutul unor poveşti de iubire. Pe Aleea Îndrăgostiţilor sau pe fiecare potecă care dezvăluie câte o altă privelişte.

Martorii din piatră precum statuia Maica Smara sau bustul lui George Panu sunt locurile unde puteţi recita o poezie partenerului, bucurându-vă de intimitate, de un peisaj superb şi intimitate. 

Un alt avantaj al acestui loc de întâlnire îl reprezintă şi locaţia. Situat în Centru, parcul Cişmigiu oferă posibilitatea reîntoarcerii la viaţa agitată din din oraş foarte repede. Pentru că la distanţă de nici câteva minute, adică la Universitate sau pe Lipscani se află cele mai frecventate localuri de către îndrăgostiţi şi nu numai.

Dragoste străină în Parcul Unirii

Sfântul Valentin a adus mai multă zăpadă decât Crăciunul. Chiar şi-aşa,  un alt punct de întâlnire fierbinte, Parcul Unirii, te face să te simţi golit în pustiu-i alb. Până apar perechile de îndrăgostiţi şi deodată ţi-e drag. E locul lor, al puştilor de liceu, care vara se iubesc fără griji pe marginea fântânilor arteziene, iar iarna fac îngeraşi în omăt.

Dincolo de forme şi de vorbe, acesta este şi unul dintre cele mai relevante puncte de reper pentru străinii care ne iubesc femeile. Un tânăr neamţ, gâfâind printre troinele din parc, stătea ieri, cu o umbrelă în mână, la căpăt de alee, aşteptându-şi marea iubire. „M-am îndrăgostit de ea pe internet. Şi mi-a spus să vin aici. Întârzie. Dar sigur va veni“, ne-a spus băiatul.

Am ajuns la Fântânile de la Universitate. Odinioară un loc plin de sânge, proteste violente sau, dimpotrivă, paşnice, şi, printre picături, plin de romantism. Acesta este punctul de întâlnire unde studenţii care învaţă la facultăţile din zonă îşi dau întâlnire nu doar pentru a face schimb de cursuri, ci şi de declaraţii de dragoste. 

Superstiţii despre Arcul de Triumf

Îndrăgostiţii nu merg la matineu sau serate. Obişnuiau în urmă cu câteva decenii. Chiar şi-aşa, edificiul simbol al culturii naţionale, esplanada din faţa Ateneului Român rămâne un loc de întâlnire pentru mulţi dintre ei. Nu te simţi pe aleile lui ca pe Champs Elysees, dar clar această bijuterie artitectonică este unul dintre motivele pentru care Bucureştiul a primit denumirea de Micul Paris.  

Parcul Copou, locul îndrăgostiţilor din Iaşi. Aici se întâlneau Eminescu şi Veronica Micle FOTOGALERIE

În perioada antebelică, în această grădină vegheau busturile unor oameni politici de cultură sau artişti români. Din păcate, acestea au fost distruse în anii regimului comunist, iar acum singura statuie care a mai rămas este cea a lui Mihai Eminescu, poetul tuturor îndrăgostiţilor.
Trecătorii care au drum de seară pe lângă Arcul de Triumf pot vedea,destul de des, că aici, poveştile de dragoste la care sut martori au ajuns la un alt nivel. Aici perechile îşi oficializează relaţiile, pentru a doua oară, imediat după ce se leagă în faţa lui Dumnezeu. 

Aici, zeci de mirese au putut fi văzute petrecând, dansând şi fâcând poze alături de invitaţi. O altă vorbă citadină spune dacă ajungi în noaptea nunţii sub Arcul de Triumf vei avea o căsnicie trainică şi fericită.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite