FOTOGALERIE Atelierul Mecanic, locul din Centrul Istoric unde îţi poţi repara timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre terasele de fiţe, shaormeriile şi cluburile pretenţioase ce au apărut în ultima perioadă în Centrul Istoric, şi-a făcut apariţia, pe strada Covaci numărul 12, un bar numit sugestiv Atelierul Mecanic. Un local cu un decor original, preţuri decente şi oameni drăguţi.

Atelierul Mecanic este o poartă între vechi şi nou. Cei care au prins regimul comunist vor deveni puţin nostalgici şi îşi vor aminti de perioada de practică sau de primii ani de lucru în uzinele ceauşiste. Pentru alţii, acest loc reprezintă o lecţie de istorie. Pentru antreprenori, barul este un bun exemplu că se poate să ai succes cu muzică bună, originalitate şi angajaţi simpatici.

Chiar dacă ai ieşit la o simplă plimbare în Centrul Vechi, odată ce ai intrat pe strada Covaci, este foarte greu să nu observi Atelierul Mecanic ce te atrage precum un magnet sau cel puţin îţi stârneşte curiozitatea.

Aici nu-şi au loc fiţetele emigrate din Dorobanţi. La Atelier găseşti oameni simpatici, dispuşi să stea la taclale cu tine. Fiecare găseşte câte o poveste de spus.

Scrumiere din rulmenţi şi limonadă la borcan

De la intrarea în local eşti întâmpinat de un miros proaspăt de fructe aşezate cu grijă în lădiţe de lemn. Atunci când te aşezi la bar, ai impresia că te-ai întors în timp, mai exact în laboratorul de chimie unde găseai tot felul de lucruri fascinante. Aşa este şi la Atelier. Rulmenţii de la utilaje au fost transformaţi în scrumiere, iar scaunele seamănă foarte mult cu cele din vechile laboratoare.

În meniu se găsesc tot felul de cocktailuri alcoolice şi non-alcoolice, bere nemţească de import, dar şi la draft, băuturi spirtoase de toate soiurile. E clar, meniul este unul de calitate: are ştampila C.T.C. Barmaniţa este simpatică, zâmbitoare şi bine dispusă. „Hai să-ţi pun şi o piersică în fresh, e mai ok aşa. Dacă îl vrei mai acrişor, îţi pun şi puţină lămâie”. Din doi paşi şi trei mişcări a ales fructele din lădiţe şi le-a aruncat în storcător. Rezultatul a fost interesant, un fresh de portocale puţin acrişor şi răcoritor.

Lângă mine, o clientă fidelă a barului sorbea liniştită din borcanul cu limonadă. După o scurtă discuţie despre muzică şi noul trend din Centrul Istoric, s-a oferit să-mi dea câteva informaţii despre loc şi despre oamenii care vin aici. „Îmi place pentru că aici găsesc oameni cu care pot discuta tot felul de subiecte. În plus, este unul dintre puţinele locuri rămase în Centrul Vechi unde pot bea o limonadă liniştită şi pot asculta muzică bună”. Tot de la ea am aflat că în cursul săptămânii aici se organizează evenimente pentru pasionaţii de muzică electronică.

Iz de cantină de uzină

Cu toate că spaţiul este destul de mic, este atent amenajat, astfel încât să-i atragă şi să-i încânte pe clienţi. În bar şi la terasă sunt destul de multe persoane, în timp ce altele din jur încă îşi aşteaptă clienţii. Interiorul este decorat cu obiecte luate din vechile uzine comuniste. Pe pereţi sunt tăbliţe cu avertismente din perioada apusă: „Nu curăţaţi, ungeţi sau reparaţi maşina în timpul mersului”. Pe tavan este montată o aerisire, aşa cum se găsesc în halele uzinelor, iar mesele sunt asemănătoare cu cele din cantinele fabricilor.

Muzica este diferită de ceea ce auzim la terasele de la intrarea din Centrul Vechi şi este dată la un volum rezonabil, astfel încât să te poţi întelege fără să ţipi la prietenii cu care ai venit să-ţi petreci timpul liber.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite