FOTO VIDEO Bicicleta, singurul bar din Capitală dedicat bicicliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesele făcute din ghidoane şi şa de bicicletă. FOTO „Bicicleta”/ IGU
Mesele făcute din ghidoane şi şa de bicicletă. FOTO „Bicicleta”/ IGU

La începutul lunii ianuarie, în Centrul Istoric a mai apărut un bar tematic, „Bicicleta“, dedicat pasionaţilor acestui trend urban. Faruri, cadre, lanţuri, pinioane sau pedale, toate aceste elemente au fost folosite pentru decorarea barului să fie cât mai prietenos cu cei care au această pasiune.

Dacă în Capitală nu există piste special amenajate pentru biciclişti, măcar baruri unde ei să poată trage pe dreapta la o bere. Doi tineri din Bucureşti s-au gândit la acest aspect şi au inaugurat în Centrul Istoric un bar dedicat bicicliştilor urbani.

Ascuns bine de ochii trecătorilor, barul de pe strada Lipscani numărul 38 a venit ca un suflu nou şi original pentru Centrul Istoric, populat din ce în ce mai mult în ultima vreme de shaormerii, cluburi de fiţe cu o clientelă ca atare. „De aceea am şi optat să mutăm barul la etajul doi. Fiind bar tematic, vrem să atragem în special oameni care au în comun această pasiune, cei care înţeleg conceptul şi au habar de acest sport”, a povestit Ştefan, unul dintre proprietari.

Biciclete din anii 1940 aduse din Marea Britanie

În momentul în care deschideţi uşa şi păşiţi în bar, veţi avea impresia că aţi intrat într-o uzină din anii 1940 în care se produc biciclete. Tot spaţiul a fost amenajat din corpuri de biciclete, fiecare piesă serveşte drept mobilier sau chiar masă şi scaune. „Ca spaţiu am încercat să fie cât mai prietenos şi mai familiar, de aceea am optat pentru acest concept industrial”, explică proprietarul în timp ce aranjează un scaun cu mânerele făcute din ghidonul unei cursiere.

Pentru a se asigura că totul va arăta aşa cum au planificat, cei doi proprietari ai barului au adus materie primă pentru decor, adică biciclete în stilul anilor 1930 – 1940 tocmai din Marea Britanie, pe care le-au achiziţionat în cadrul unei licitaţii. Pe lângă antichităţile britanice, băieţii s-au gândit şi la ce ceva autentic, aşa că au dat o fugă la fosta fabrică din Zărneşti unde se produceau celebrele bicicletele Pegas.

Scaune din şa de Pegas

De la fosta fabrică unde se produceau bicicletele Pegas din Zărneşti au recuperat ultimele şei, tablouri sau certificate de producţie a celebrei bicicletele. Din şei au confecţionat scaune, care sunt destul de confortabile, iar tablourile au fost expuse pe pereţii de beton ai barului. Cadrul ghidoanelor cu emblema Pegas servesc drept picioare de scaune.

În loc de spoturi pentru iluminat, cei doi au folosit farurile de la bicicletele, noaptea în bar se aşterne o lumină de ambianţă gălbuie a becurilor de far. Deasupra canapelelor se află prinsă de tavan piesa de rezistenţă, un candelabru făcut în totalitate din faruri de biciclete.

Cu toate că a fost deschis la începutul lunii, localul este vizitat de zeci de pasionaţi în fiecare zi, iar în weekend, atunci când se organizează petreceri tematice cu muzică electronică.

Barul mizează în special pe cocktail-urile concepute de către barmani. Totodată, acest loc este unul dintre puţinele din Centrul Istoric unde puteţi servi vinuri alese importante din ţări precum Africa de Sud, Chile sau Argentina.

În spatele barului a fost montată o „ilustraţie” făcută în totalitate din metal care portretizează o bicicletă făcută după modelul celor din anii '30-'40.

Este un loc destinat clar pasionaţilor de biciclete. Dacă sunteţi începător şi doriţi să învăţaţi mai multe despre biciclete sunteţi bine veniţi. Cu siguranţă veţi găsi pe cineva dornic sa va dea sfaturi despre acest mijloc de transport în timp ce beţi o bere la mesele făcute din roţile de biciclete.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite