Flashmob pentru hepatită în Bucureşti şi alte trei oraşe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei flash mob-uri pentru conştientizarea importanţei depistării hepatitei vor avea loc, duminică, în Bucureşti, Braşov şi Câmpia Turzii. Acţiunea se alătură altor 67 de astfel de acţiuni ce se vor desfăşura pe toată planeta, de ziua Mondială de Luptă împotriva Heăpatitei.

Acţiune este concertată în speranţa că se va stabili un record mondial.

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) organizează cele trei evenimente din ţară, duminică, la ora 12.00, în Bucureşti, la Plaza România, la Braşov, în Centrul Civic şi la Câmpia Turzii, în Parcul Central, pentru a susţine cauza pacienţilor cu afecţiuni hepatice de pretutindeni, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei, potrivit Medifax.

În paralel, în toată lumea, au loc alte 64 de astfel de evenimente, în încercarea de a doborî recordul din Guinness Book înregistrat anul trecut - "cei mai mulţi oameni care, în intervalul a 24 de ore, realizează cele trei gesturi simbol: nu văd, nu aud, nu vorbesc… despre rău".

Potrivit organizatorilor, România este singura ţară care s-a înscris cu trei flash mob-uri la evenimentul mondial, care va fi urmărit de reprezentanţii Guinness Book.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt aşteptaţi într-unul din cele trei locuri ca, timp de 15 secunde, să facă cele trei gesturi - "nu văd, nu aud, nu vorbesc".

La Braşov, în cadrul evenimentului vor evolua şi grupul vocal "Viva la musica", solişti ai formaţiei "Ţara Bârsei" şi balerinii braşoveni Dorin şi Emilia Mirea.

În acelaşi timp, vor avea loc diverse acţiuni de sensibilizare la Giurgiu, Arad, Timişoara, Alexandria şi Iaşi.

Anul trecut, peste 12.000 de persoane din 22 de ţări au luat parte la flash mob-uri, stabilind un record, o acţiune de acest fel având loc şi în Parcul Herăstrău din Capitală.

Iniţiativa aparţine organizaţilor internaţionale Alianţa Mondială pentru Hepatită (WHA) şi Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Boli de Ficat (ELPA), din care face parte APAH-RO, susţinută în ţară de Asociaţia Pacienţilor Cronici din România (APCR).

Pe aceeaşi temă:

Acţiune pro Basarabia în Capitală: sute de oameni „au murit“ într-un flashmob

Flashmob pe faleza din Tulcea, de Ziua Dunării

Flashmoburi organizate de tineri pentru susţinerea semenilor cu dizabilităţi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite