EXCLUSIV Inginerul IT în scaun cu rotile lovit cu maşina de Genică Boerică pe trecerea de pietoni solicită despăgubiri. Vezi aici cuantumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Crăciun (32 de ani), victima accidentului rutier provocat de controversatul afacerist Genică Boerică la finalul lunii mai, solicită în instanţă daune pentru drama prin care a trecut. Imediat după ce l-a lovit cu un Porsche Cayenne pe o trecere de pietoni, Boerică a fugit de la locul accidentului.

Inginerul IT în scaun cu rotile, lovit pe o trecere de pietoni, în data de 26 mai, de o maşină condusă de Genică Boerică, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că l-a dat în judecată pe omul de afaceri şi îi cere despăgubiri financiare.

„După accidentul produs pe 26 mai, în zona Dorobanţi, am decis să îl acţionez în instanţă pe cel care se face vinovat şi sa îi cer despăgubiri materiale şi morale pentru a-mi recupera prejudiciul creat",
a declarat Iulian Crăciun (32 de ani).

El a refuzat să precizeze suma pe care o cere, însă surse apropiate anchetei au precizat că este vorba de 15.000 de euro. Din această sumă, 5.000 de euro ar reprezenta echivalentul intervenţiilor medicale pe care a fost nevoit să le suporte după accident, precum şi repararea scaunului cu rotile în care se afla când a fost lovit cu maşina. Restul de 10.000 de euro ar fi suma pe care o pretinde ca despăgubire morală pentru spaima prin care a trecut.

Anchetatorii aşteaptă rezultatele expertizelor

Aceleaşi surse susţin că ancheta în cazul accidentului nu a avansat prea mult, poliţiştii aşteptând rezultatul mai multor expertize pentru a-l reaudia pe omul de afaceri.

Iniţial, Genică Boerică le-a declarat anchetatorilor că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că nu l-a rănit pe inginerul IT. Potrivit martorilor, însă, multimiliardarul a coborât din mașină, dar în loc să ajute victima, a scos scaunul cu rotile al tânărului în afara carosabilului, iar apoi a demarat în trombă.

„Traversam strada, pe trecerea de pietoni. Pornisem pe verde, dar la un moment-dat a demarat şi acel Porsche Cayenne negru. Probabil văzuse că se făcuse între timp roşu la pietoni, dar nu era încă verde la mașini, spun martorii. M-a lovit din plin, m-a aruncat din scaun la un metru și ceva depărtare",

a povestit, atunci, Iulian Crăciun pentru Adevărul. 

Accidentul s-a produs la 26 mai, la intersecţia Căii Dorobanţi cu strada Muzeul Zambaccian din Capitală.

„Am două tije metalice în coloană, dacă una se rupea, ar fi fost extrem de grav",
a povestit, atunci, pentru Adevărul, Iulian Crăciun.

Adevărul a prezentat, în octombrie 2010, povestea de succes a lui Iulian Crăciun,
care, în ciuda handicapului, a reușit să facă performanță în informatică.
Citiți AICI întregul articol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite