Cursele low cost vor fi mutate pe aeroportul Otopeni peste patru luni. Costul biletului se scumpeşte cu 4 euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zborurile low cost vor fi mutate de pe Aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni în luna martie a anului viitor şi, potrivit ministrului Transporturilor Anca Boagiu, costul suplimentar pentru un bilet va fi de doar 4 euro.

"Costul suplimentar este de doar 4 euro pentru un bilet şi spun asta ca să previn o nouă rundă de plângeri multiple ale operatorilor privaţi doar pentru a justifica o creştere de preţuri", a spus Boagiu, într-o vizită pe Aeroportul Bucureşti-Otopeni.

Prezent la eveniment, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Tudor Jidav, a afirmat că zborurile low cost vor fi mutate pe Otopeni în luna martie a anului viitor şi că a invitat deja operatorii privaţi să înceapă transferul.

Potrivit lui Jidav, costurile de operare pe Aeroportul Otopeni sunt mai ieftine decât la Budapesta, respingând astfel afirmaţia directorului executiv al companiei Wizz Air, Jozsef Varadi, care a spus că serviciile pe Aeroportul din Bucureşti sunt ridicol de mari în comparaţie cu cele practicate de aeroportul din capitala Ungariei.

"Personal, nu înţeleg de ce se fac astfel de afirmaţii de genul că Aeroportul Otopeni este mai scump faţă de Budapesta. Lucrurile stau exact invers. Budapesta este mai scumpă decât Bucureştiul", a afirmat Jidav.

Varadi a mai afirmat, joi, că mutarea zborurilor low cost de pe Aeroportul Băneasa pe cel din Otopeni este "cel mai rău lucru care se putea întâmpla aviaţiei", întrucât forţează companiile să scumpească biletele sau să iasă de pe piaţă.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite