Cum cheltuie primarii Capitalei banii bucureştenilor: Paranghelii, contracte cu Antena 3 şi fotograf special pentru primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile Sectoarelor 4, 5 şi 6 se întrec în achiziţii nefolositoare plătite din banii bucureştenilor. Dacă primarul din Sectorul 4 atribuie contracte către Antena 3 pentru materiale video despre activitatea instituţiei, cel din Sectorul 6 îşi face ziar cu realizările şi îşi ia fotograf personal. Între timp, în Sectorul 5 se dau bani pentru paranghelie cu ocazia Micii Uniri.

Primăria PSD a Sectorului 4, condusă de Daniel Băluţă, a atribuit miercuri, 23 ianuarie, un contract de promovare către Antena 3: 132.000 de lei (fără TVA, echivalentul a peste 28.000 de euro). Contractul de publicitate TV a fost atribuit prin procedura de cumpărare directă şi vizează concepţia, producţia şi difuzarea de materiale video referitoare la activitatea Primăriei şi a direcţiilor din subordine, potrivit HotNews.

„Servicii de concepţie, producţie şi difuzare de materiale video referitoare la activitatea desfăşurată de beneficiar: - producţie 20 de materiale/an; - trei difuzări/material - durata material: maxim 2 minute - fiecare material montat va conţine: imagini filmate însoţite de sincron din partea unui reprezentant al beneficiarului, voice-over, fundal muzical acolo unde este cazul, alte elemente grafice specifice de televiziune; - filmarea se va realiza cu cel puţin o cameră video HD şi se va asigura prezenţa unui reporter; - preţ material = 6.600 lei + tva mai puţin”, se arată în anunţul de achiziţie.

Primăria PSD a Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, organizează joi o „paranghelie” de 220.000 de lei cu ocazia Micii Uniri.

Mai precis, Primăria Sectorului 5 plăteşte artiştii cu 46.000 lei pentru servicii de divertisment, oferite în Parcul Sebastian între orele 16.00-20.00. Circa 134.000 lei costă închirierea scenei şi a echipamentelor şi 25.000 lei închirierea sistemului de sonorizare, iar paza evenimentului mai costă, de asemenea, 15.000 de lei. De remarcat că aceeaşi firmă – SC Loud Music Entertainment SRL - a vândut şi scena şi sonorizarea, scrie Banii Noştri.

Nici Primăria Sectorului 6, condusă de social-democratul Daniel Mutu, nu cheltuie banii mai cu cap. Instituţia a cumpărat „servicii de tipărire a unui ziar cu realizările şi informaţiile de ultima oră ale administraţiei locale a Sectorului 6”. Vor fi printate 12 ediţii în câte 50.000 exemplare, contract în valoare de 132.000 de lei (fără TVA).

Mai mult, primăria a cumpărat şi „servicii foto/video” pentru evenimentele la care participă primarul. Mai precis, compania care a primit contractul de 125.500 de lei (fără TVA) va oferi următoarele servicii:

- Asigurarea zilnică a fotografiilor de la evenimentele la care participă conducătorul instituţiei sau evenimentele organizate de instituţie. Fotografii tip close-up, portrait şi de ansamblu.

- Fotografierea şedinţelor de consiliul local.

- Fotografie artistică şi arhitecturală de promovare a realizărilor.

- Fotografie în studio / studio mobil

- Filmarea video la rezoluţie Full HD a evenimentelor

- Filmarea video la rezoluţie Full HD a interviurilor cu mesajul primarului sau interviuri cu mai mulţi reprezentanţi

- Filmarea şedinţelor de consiliu local la rezoluţie Full HD şi transmiterea în direct pe Facebook, folosind tehnologia picture în picture ce permite emisia a mai multor camere de luat vederi, concomitent, în acelaşi cadru. Filmările vor fi stocate electronic în format mp4, pentru arhivare sau postare pe site-ul primariei.

- Crearea de videoclipuri de promovare. Colaj Video - Calitate, Full HD, filmări aeriene, fotografie artistică şi fundal melodic. Arhivare şi catalogare.

Contractele au o valoare cumulată de peste 258.000 de lei (fără TVA) mai semnalează Banii Noştri

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite