CTP, în dialog cu primarul Sectorului 1 pe tema gunoaielor stradale: „De ce nu aţi luat în considerare şi o soluţie?”Armand: „Sunt legată de mâini şi de picioare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand a transmis că, în acest moment, este „legată de mâini şi de picioare” în „războiul” gunoaielor din Sectorul 1. FOTO: Inquam Photos
Clotilde Armand a transmis că, în acest moment, este „legată de mâini şi de picioare” în „războiul” gunoaielor din Sectorul 1. FOTO: Inquam Photos

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis că, în acest moment, există două posibilităţi pentru a scăpa de gunoaiele de pe străzi: cooperare din partea consilierilor locali pentru a rezilia contractul companiei Romprest sau constatarea, din partea prefectului de municipiu, a stării de alertă.

Întrebată de gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Digi24, dacă a luat în considerare şi o soluţie înainte de a începe un „război” cu Romprest, Clotilde Armand a transmis: 

„Suntem într-o situaţie dificilă. Compania avea obligaţia de a ridica gunoiul. Aceasta nu poate fi condiţionată. Sunt două posibilităţi. Prima este consiliul local să fie cu mine, şi să rezilieze contractul. A doua posibilitate este cea pe care o urmăresc acum, pentru că consiliul local nu doreşte să rezilieze contractul. Prefectul trebuie să constate că suntem într-o situaţie de pericol public. Deja am contactat comitetul local de urgenţă.”

Edilul Sectorului 1 a declarat că prefectul Capitalei este cel care „poate să constate situaţia de pericol public şi care poate să declare starea de alertă”.

„Odată cu starea de alertă, eu am posibilitatea de a acţiona. Înainte de asta sunt legată de mâini şi de picioare. Am sesizat toate instituţiile statului”, a mai spus aceasta.

Clotilde Armand: „Sunt legată de mâini şi de picioare”

CTP: Dumneavoastră ştiaţi ce se va întâmpla?

Clotilde Armand: Eu nu pot să ghicesc ce va face operatorul de salubritate. (...) Când va fi situaţia de alertă nu voi mai fi legată de mâini şi de picioare de Romprest şi voi putea să contractez un alt operator care să asigure servicii. Deja am pregătit cum voi contracta alt operator.

CTP: Aceste lucruri pe care ni le spuneţi acum nu puteau fi puse la punct acum 10 zile, pentru ca dumneavoastră să nu mai aveţi mâinile şi picioarele legate?

Clotilde Armand: Acest mecanism este prevăzut de lege. Eu l-am sunat în fiecare zi pe domnul prefect şi i-am spus că avem un pericol public. El ce îmi spune? Nu pot să declar starea de alertă decât dacă am expertizele pregătite ca să îmi spună că viaţa cetăţenilor este în pericol. Eu l-am sesizat de la început pe domnul prefect.

Răspunsul Romprest în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Dacă nu se plăteşte serviciul la timp, vor mai exista problemele acestea”

În replică, Romprest a transmis că situaţia gunoaielor neridicate de pe străzile Sectorului 1 al Capitalei va continua până când primăria va plăti pentru serviciile de salubrizare. Un reprezentant al companiei a declarat, vineri seara, că primăria de sector a fost informată „cu mai bine de o săptămână înainte” cu privire la intenţia de a nu mai ridica deşeurile stradale.

Nu în ultimul rând, Cristian Tudor Popescu a declarat că firma de salubritate „practică şantaj cu luare de ostatici”, dar şi că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi-a dorit această situaţie, pentru a avea vizibilitate în „războiul” cu Romprest. 

„Firma Romprest practică şantajul cu luare de ostatici, ca într-o acţiune teroristă. Doamna Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie. Când începi o luptă, îţi faci un plan. Nu te duci la război cu capul în zid. Trebuie să avem soluţii de rezervă.  Dacă proceda aşa, îşi pregătea soluţia de rezervă când venea acest atac cu şantaj din partea Romprest: altă firmă, cu poliţia, cu armata, prefectura.

Nu a vrut asta. A vrut să se ajungă la această situaţie, care este pe toate ecranele. A vrut să aibă vizibilitate maximă acest război cu Romprest. Dacă nu ar fi vrut asta, s-ar fi dus la tribunal. Acolo nu poţi să faci nimic spectaculos, nu poţi să dai imagini, se desfăţoară o luptă surdă. Ori doamna o vrut să expună. Asta este strategia dânsei, pe pielea, pe organismul şi pe plămânii cetăţenilor. Deci şi doamna Clotilde Armand şi Romprest aleg nişte metode în acest război, în care victime colaterale sunt cetăţenii”, a mai explicat gazetarul.

Vezi şi: CTP, despre problema gunoiului din Sectorul 1: „Să vină camioanele armatei să ridice gunoiul?! Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite