Copiii au propriul Parlament în Parcul Izvor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castelul în miniatură amplasat în Parcul Izvor din Bucureşti în urmă cu câteva săptămâni, a fost inaugurat oficial abia astăzi de către edilul Capitalei, Sorin Oprescu. Construcţia a fost numită „Parlamentul Copiilor”, iar când vremea este frumoasă, reprezintă principala atracţie pentru zeci de copii care vizitează parcul.

Chiar dacă astăzi a plouat, înainte de inaugurare câţiva pitici escaladau pereţii „parlamentului” şi se dădeau pe tobogane. „Nu plouă prea rău şi mie îmi place oricum. O să vin mereu să mă joc aici. Castelul e mare şi frumos”, a spus Ionuţ, care a venit însoţit de tatăl său.

Loc de joacă de 2.400 de metri pătraţi
Spre bucuria celor mici, la eveniment au fost prezenţi şi cinci omuleţi verzi care promovau reciclarea. Aceştia nu aveau voie să vorbească, însă prin semne reuşeau să-i facă să râdă pe copii. „Chiar dacă nu au legătură cu evenimentul, tinerii deghizaţi în omuleţi verzi vin la orice activitate în aer liber şi promovează reciclarea”, a spus Raul Pop, director la „Recolam”.

Locul de joacă a fost amenajat de Primăria Capitalei pe o suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi din Parcul Izvor. „Parlamentul Copiilor” oferă posibilităţi variate de petrecere a timpului liber nu doar  pentru copii ci şi pentru părinţi,care au la dispoziţie diferite aparate de fitness.
De asemenea, la amenajarea spaţiului de joacă s-a ţinut cont şi de nevoile copiilor cu dizabilităţi, prin montarea de leagăne speciale pentru

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite