Cocoşatu` s-a mutat din Bucureşti la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărbunii încinşi de nea Sandu, regele mititeilor din Bucureşti, sfârâie la capătul staţiunii, în faţă la Caraiman.

Localul La Cocoşatu` din Băneasa este vestit printre bucureşteni, iar dacă întrebi unde se mănâncă în Capitală cei mai buni mititei răspunsul este invariabil: La Cocoşatu`. Patronul restaurantului, Ion Oiţă, s-a hotărât în premieră să îşi aducă mititeii pe litoral, aşa că nea Sandu, zis Cocoşatu`, şi-a mutat ustensilele la mare. Îl găseşti la capătul staţiunii Mamaia, în faţă la Caraiman.

Sfârâie grătarele la nea’ Sandu, pe numele din buletin Alexandru Andrei (60 de ani), care a venit de la Bucureşti cu o echipă de zece ucenici. „Circulă o vorbă: «Toate drumurile din Bucureşti duc La Cocoşatu`!». Acum toate drumurile duc la Mamaia“, zâmbeşte grataragiul. Nea’ Sandu va rămâne toată vara pe litoral şi este sigur că va lua clienţii concurenţei.

Mirosul de mititei îţi face poftă instantaneu. „Am venit să le arăt turiştilor gustul adevărat al mititeilor“, spune grataragiul făcând vânt de zor la cărbunii încinşi. Mititeii lui sunt făcuţi după o reţetă secretă a patronului Ion Oiţă. După gustul lor sunt înnebuniţi români indiferent de rang. „Când se întorc în ţară, oamenii trec de la aeroport pe la mine, prin Băneasa. Mănâncă şi au lacrimi în ochi, spun că le era dor de mititeii mei“, spune nea Sandu.

Preferatul vedetelor

Bătrânul vorbeşte cu atâta patimă despre meseria lui, încât are lacrimi în ochi. „Mă simt cel mai fericit atunci când omul vine personal să-mi mulţumească după ce a servit masa“, mărturiseşte nea’ Sandu, în timp ce învârte mititeii pe grătarul bine încins. Îi întoarce în permanenţă pe grătar, se apropie, adulmecă mirosul şi iar îi roteşte. Unge grătarul cu puţină slănină şi mai pune un rând de mititei, încercând să facă faţă cererilor.

VIP-urile care vin la Băneasa, unde am restaurantul, sunt ca la ele acasă. Mi-am făcut mulţi prieteni, pe Florin Piersic, regretatul Gheorghe Dinică, Teodor Meleşcanu, Petre Roman. Acum doi ani, Petre Roman a venit cu un consilier al lui George W. Bush, care mi-a lăudat mititeii“, se mândreşte nea Sandu.

Acasă la el găteşte soţia, dar când are poftă de un grătar nimeni nu-i ia paletele din mână.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite