Cine a luat premiul cel mare la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul  Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, cel mai bun de acest gen din sud-estul şi centrul Europei, ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, şi-a desemnat câştigătorii în acest weekend., în cadrul galei de închidere de la cinematograful Patria din Capitală.

Premiul cel mare al celei de-a şaptea ediţii a Festivalului  Internaţional de Film de Animaţie Anim'est de la Bucureşti a fost câştigat de duo-ul regizoral din Belgia Emma De Swaef şi Marc James Roels. Belgienii, veniţi la Bucureşti cu filmul de scurt metraj “Oh Willy…”, au reuşit să câştige aprecierile unanime, atât ale publicului cât şi a juriului, şi să câştige marele premiui în valoare de 2500 de euro. Juriul a motivate această decizie spunând că acest scurt metraj animat reprezintă „o realizare minunată care arată exact așa cum se simte: sensibil și tandru, în timp ce se joacă cu o paletă subtilă de emoții".

Premiile pentru celelalte categorii:

Premiul pentru “Cel mai bun Film de Lung Metraj”, merge în Cehia, la regizorul Tomáš Luňáĸ pentru filmul său din 2011 Alois Nebel 

Premiul pentru Cel mai bun Film de Scurt Metraj, în valoare de 1000 de euro, oferit de Opel,  se acordă filmului Tatăl/ Father (r. Ivan Bogdanov, Moritz Mayerhofer, Asparuh Petrov, Veljko Popovic, Rositsa Raleva, Dmitry Yagodin, Bulgaria-Croația-Germania, 2012)

Premiul pentru Cel mai bun Film Studenţesc, în valoare de 500 euro, se acordă filmului finlandez din 2011 Roire/ Swarming al regizorului Joni Mannisto.

Premiul pentru Cel mai bun Film Românesc, împreună cu 500 de euro, oferit de Asociația Make a Point ajunge în palmaresul regizorului Alexei Pătrașcu, pentru filmul Hunger din 2010.

Premiul pentru Cel mai bun Film din secţiunea Balkanimation, în valoare de 500 de euro, se acordă filmului O zi anunțată/ Rew Day (r. Svilen Dimitrov, Bulgaria, 2012)

Premiul pentru Cel mai Bun Videoclip, în valoare de 500 de euro, se acordă clipului Have you seen my sister Evelyn (r. Hoku Uchiyama, SUA, 2011)

Premiul pentru Cel mai bun Clip Publicitar, se acordă clipului Fish Face (r. Alexander Dietrich, Dominic Eise, Johannes Flick, Germania, 2012)     

Premiul Publicului, acordat unui scurt metraj din secţiunea Animash, oferit de Sony, se acordă filmului Cheia lipsă/ The Missing Key (r. Jonathan Nix, Australia, 2011)

Menţiuni:

Menţiunea Specială a Juriului pentru un Film de Scurt Metraj, se acordă filmului Bendito Machine IV (r. Jossie Malis, Spania, 2012)

Menţiunea Specială a Juriului pentru un Film de Scurt Metraj, se acordă filmului Despre uciderea porcului/ About Killing the Pig (r. Simone Massi, Italia, 2011

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est este membru al reţelei pan-europene Cartoon şi este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Ogilvy şi al SmartPint. Finanţarea acestui program cultural vine din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite