„Case şi oameni din Bucureşti”, al doilea volum, se lansează luni la Librăria Kretzulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul „Case şi oameni din Bucureşti” este organizat de ARCEN cu ocazia lansării cării cu acelaşi nume a lui Andrei Pippidi. FOTO ARCEN
Evenimentul „Case şi oameni din Bucureşti” este organizat de ARCEN cu ocazia lansării cării cu acelaşi nume a lui Andrei Pippidi. FOTO ARCEN

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN, Editura Humanitas şi Librăria Humanitas Kretzulescu le propun bucureştenilor o întâlnire despre „Case şi oameni din Bucureşti”, luni, 3 septembrie 2012, de la ora 19.00, la Librăria Café Kretzulescu.

Seara se va deschide cu lansarea celui de-al doilea volum al cărţii „Case şi oameni din Bucureşti“ de Andrei Pippidi, în prezenţa autorului şi a arhitecţilor Nicolae Lascu şi Şerban Sturdza.

Cu această ocazie, reprezentanţii ARCEN vor citi pentru public câteva fragmente din volum, care redau istoria unor case realizate de arhitecţi renumiţi şi locuite de oameni de vază ai timpurilor trecute.

Evenimentul se va încheia cu o dezbatere despre oamenii şi casele din Bucureştiul secolelor XIX şi XX.

Prin acest eveniment, realizat în colaborare cu Editura Humanitas şi Librăriile Humanitas, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate – ARCEN va lansa proiectul „Educaţie pentru Bucureşti”, proiect ce are ca scop încurajarea cunoaşterii istoriei Capitalei, deopotrivă a oamenilor şi a locurilor, precum şi înţelegerea importanţei peisajului urban pentru viaţa oraşului, în vederea reinterpretării spaţiului public şi a redescoperirii vieţii citadine. Intrarea la eveniment este liberă şi se va face în limita locurilor disponibile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite