Când va fi deschisă parcarea subterană din Sectorul 3. Robert Negoiţă: „Este gata de jumătate de an”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Negoiţă spune că a reuşit să finalizeze parcarea de sub bulevardul Decebal                                      FOTO: Facebook/ Robert Negoiţă
Robert Negoiţă spune că a reuşit să finalizeze parcarea de sub bulevardul Decebal                                      FOTO: Facebook/ Robert Negoiţă

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, spune că parcarea de 750 de locuri de sub bulevardul Decebal, este gata de aproape jumătate de an şi că aşteaptă avizele de funcţionare, care ar trebui să fie date „săptămâna asta sau săptămâna viitoare”, după cum a declarat în emisiunea „În faţa ta”, de la Digi24..

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, spune că parcarea de sub bulevardul Decebal este gata, toate sistemele funcţionând optim. Motivul întârzierii? „A fost o sincopă cu diferenţa între avizul de la ISU şi solicitările dumnealor la recepţie. Proiectul care a fost avizat de ISU la autorizare n-a mai fost acceptat ca valabil la recepţie”, a afirmat Negoiţă. Acesta a adăugat că toate costurile pentru timpul în care parcarea nu a funcţionat au fost suportate de primăria sectorului. „Costurile n-au fost foarte mari în bani, ci în timp. A trebuit să desfacem toată tubulatura de ventilaţie şi de desfumare. Nu-i deloc o joacă. Discutăm acolo de zeci de mii de metri pătraţi care au venit în consecinţă cu alte modificări. Modifici secţiunea, pentru că trebuie să-i pui îmbrăcătura, trebuie să modifici ventilatoare şi toate cele, trebuie să comanzi, a mai fost şi pandemia.

Dar ea este gata. Am speranţe ca săptămâna asta sau săptămâna viitoare să avem avizele tuturor instituţiilor care trebuie să avizeze”, a mai spus primarul.

Parcarea subterană din Sectorul 3 are două etaje. Subsolul 2 va fi dedicată parcării de reşedinţă, iar 1, parcare pentru cei interesaţi. „La subsolul 1 parcarea va costa 5 lei pe oră, 20 lei pe zi şi 200 de lei pe lună – 1.400 de lei pe an”, a spus Negoiţă, care a adăugat că suma totală pentru construcţia parcării a fost de 90 de milioane de lei, la care s-au adăugat alte 7-8 milioane de lei pentru modificarea reţelelor care erau vechi. Şi partea pietonală a fost refăcută integral - un alt cost, de 3-4 milioane de euro. 

„Nu există ceva mai bun decât parcare sub bulevard. Nu afectează alte zone, spaţii. Dacă am face o parcare subterană în afara zonei carosabile, afectează spaţiul verde. Nu-mi plac parcările supraterane în oraş. Dă un aspect industrial oraşului, aglomerează peste măsură. Nu gândim cu toţii la fel, n-avem toţi aceleaşi gusturi. Din punctul meu de vedere am demonstrat că poate fi făcută o parcare ieftin, subteran. Oricum, toate utilităţile de sub Decebal erau foarte vechi”, a mai spus Negoiţă, la emisiunea „În faţa ta”. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite