Bucureşti: Teatru de păpuşi şi origami, la Ţăndărică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mici vor vedea, în premieră, reprezentaţii cu figurine din hârtie pliată.Unele reprezentaţii vor avea loc în decorul expoziţia „Fabulos, deschisă în holul Teatrului Ţăndărică şi care reuneşte creaţiile celor mai talentaţi artişti origami din România.

Până la 6 decembrie, Teatrul Ţăndărică găzduieşte cea de a cincea ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie intitulat „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie“.

Printre titluril selectate de juriu, se află „Pucinella“ de la Teatrul Puck din Cluj Napoca, „Sinbad marinarul“ de la Teatrul din Constanţa, „Coppelia“, de la Teatrul Gulliver din Galaţi, „Punguţa cu doi bani“ de la Teatrul pentru copii şi tineret din Iaşi, „Cum a devenit Arthur rege“ de la Teatrul GONG din Sibiu, „Spărgătorul de nuci“ de la Teatrul de păpuşi din Baia Mare, „Stan Păţitu“ de la Teatrul de animaţie din Sibiu şi „Dăruiţi copiilor îngeri“, de la Teatrul Vasilache din Botoşani.

O noutate absolută a actualei ediţii a festivalului este prezentarea unor spectacole cu personaje din hârtie pliată realizate, sub ochii micilor spectatori, de un grup de voluntari de la Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami A.C.T.O.R. Iniţiativa acestor reprezentaţii aparţine preşedintei A.C.T.O.R., actriţa Jeni Barbu. „România este printre puţinele ţări din lume care se poate mândri cu artişti origami ale căror creaţii au un mare grad de dificultate. Am dorit să le dau prilejul de a-şi face cunoscute, în faţa unui public numeros, ca cel al acestui festival, uimitoarele lor performanţe şi am iniţiat această colaborare Teatrul Ţăndărică“, aspus actriţa Jeni Barbu, preşedinta A.C.T.O.R.

Evenimente origami, în festival

Expoziţia  naţională de origami „Fabulos“ prezintă sute de creaţii din hârtie, realizate de 15 artişi origami din întreaga ţară.

„Expoziţia va rămâne deschisă două luni, pentru ca publicul larg să aibă timp să admire incredibilele figurine din hârtie pliată prin care este ilustrată arta creatorilor origami de la noi“,  spus preşedinta A.C.T.O.R.
În timpul festivalului, expoziţia „Fabulos“ va fi folosită, ca ambianţă pentru toate evenimentele prezentat de A.C.T.O.R.

Astfel,  decorul „Fabulos“ va găzdui, miercuri, de la ora 20.00,  reprezentaţia de teatru animat experimental „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte“, după Petre Ispirescu, cu figurine origami în alb şi negru, realizate de  de voluntari din Franţa, Spania, Estonia şi România.

Joi şi vineri, de la ora 14.00, A.C.T.O.R. va prezenta în cadrul atelierului „Aici-Acolo“, un program de educaţie interculturală pentru copii. „Figurinele origami, pe care le vom plia sub ochii celor mici, vor fi implicate ca ca personaje în scurte povestiri, prin intermediul cărora copii primesc cele mai diverse informaţii, menite să le lărgească orizontul cunoaşterii şi să contribuie la educaţia lor“, a preciat Jeni Barbu.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite