Bucureşti: Clinicile medicale private au mai mulţi clienţi pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clinicile private au avut, în medie, cu 30% mai mult profit în anul 2009 comparativ cu 2008. Specialiştii susţin că profitul va creşte şi anul acesta cu cel puţin 13%.

Potrivit unei analize efectuate de PMR (o companie de cercetare care face studii în sud-estul Europei), piaţa de servicii medicale private este de trei ani în creştere. Astfel, anul trecut, Centrul Medical Unirea (CMU) a înregistrat o creştere de 64% a Cifrei de Afaceri, Euromedic a avut o creştere de 59%, Medlife de 40%, Euroclinic de 39%, Gral Medical de 21,4%, iar Medsana t de 4,1%. Profitul pe piaţa privată de saănătată a crescut per total cu aproximativ 30%.

Specialiştii se aşteaptă ca piaţa de servicii medicale private să crească şi anul acesta cu cel puţin 13% iar creşterea în perioada 2011-2012 se estimează că va fi şi mai mare.

Piaţa românească nu este încă saturată

Analiza PMR arată faptul că sectorul privat românesc este compus din plăţile din surse proprii, abonamente şi asigurări medicale private.

Piaţa de servicii medicale private din România va ajunge la 420 de milioane de euro.

"Această piaţă nu este încă saturată, principalii jucători aşteptându-se la o competiţie dură în ceea ce priveşte preţurile din 2010, în special pe partea corporativă", se mai precizeaza în analiza PMR.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite