Bucureştenii au intrat în goana după cadouri: jucării pentru toate vârstele, brazi la ofertă şi preparate din porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au intrat în ultimele pregătiri pentru Crăciun. Brazi la ofertă, cadouri pentru toate vârstele, preparate pe bază de carne de porc, degustări de brânzeturi, vinuri proaspete şi colaci secuieşti - cam aşa arată majoritatea supermaketurilor asaltate pe ultima sută de metri de oameni.

Ulima zi din săptămâna de dinainte de Crăciun este pentru majoritatea bucureştenilor şi prilejul începerii unui adevărat maraton de cumpărături. Cum este de aşteptat, comercianţii nu se opresc la simple mâncăruri tradiţionale şi colinde ce cântă permanent în difuzoare, marile magazine fiind pline de oferte care mai de care. 

Ca de obicei, primii pe lista de cadouri la care vine Moşul sunt copiii, aşadar şi oferta de dulciuri este extrem de mare. Raioane pline cu cele mai noi jucării, pachete promoţionale la majoritatea produselor nealimentare, dar şi târguri special amenajate pentru această perioadă: târg de cârnaţi, târg de fructe uscate, târg de brânzeturi, piaţă de brazi la ofertă în interior şi afară, cozonaci de toate felurile fabricate chiar în magazine.

  Bucureştenii au intrat în goana după cadouri de Crăciun

Raioanele de Crăciun străluceşc de beculeţe, globuri şi cele mai colorate podoabe. NIci brazii artificiali nu lipsesc în acest an, la fiecare colţ din magazin fiind amenajate coşuri metalice de prezentare cu oferte cât mai avantajoase. La târgul de brazi naturali din interiorul magazinului înghesuiala-i mare, iar de-afară nu lipsesc nici cei puşi în ghiveci.     

„Prefer să miroasă a brad, chiar dacă este mai scump. Iubesc mirosul din casă la masa de Crăciun“, a spus cu zâmbetul pe buze una dintre femeile venite la cumpărături.

Agăţaţi de gâtul părinţilor sau alergând printre raioanele încărcate cu jucării, copii de toate vârstele au transformat centrele comerciale din Bucureşti în adevărate spaţii de joacă. Un zâmbet cât mai larg şi câteva rugăminţi din suflet şi părinţii se înmoaie aproape instantaneu şi mai cumpăra încă o ciocolată ori o maşinuţă.

„Nu prea avem bani, dar trebuie să pui ceva pe masa de Crăciun“, a spus alt bucureştean aflat în vria cumpărăturilor.

Chiar dacă magazinele bucureştene sunt aglomerate, pare că oamenii sunt tot mai atenţi la preţuri, dar şi la etichete. 

Pe aceeaşi temă:

Goana după cadouri, partea a doua. Ploieştenii sunt în căutarea darului perfect de Crăciun

După o primă rundă de cumpărături, în preajma lui Moş Nicolae, ploieştenii au pornit din nou la vânătoare de cadouri. De data aceasta, lucrurile sunt mai complicate. Sub brad vor fi cadouri pentru toată familia

Crăciunul le aduce comercianţilor vânzări mai mari cu 50%. Jucăriile, tabletele, dar şi carnea sunt în topul preferinţelor cumpărătorilor

Goana după cadourile de Crăciun le-a golit anul acesta buzunarele braşovenilor. Cele mai căutate produse sunt jucăriile, electrocasnicele, cosmeticele, dar şi carnea pentru masa de Crăciun.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite