ANPC a verificat și închis o cafenea din București, după ce un consumator a ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis marți seară o cafenea din București, după ce au descoperit mai multe neregului. Verificarea a avut loc după ce un consumator a ajuns la spital acuzând stări de greaţă şi rău ca urmare a consumării unor preparate la acest local.

ANPC a închis temporar o cafenea din București/FOTO: Arhivă
ANPC a închis temporar o cafenea din București/FOTO: Arhivă

Reprezentanţii ANPC au anunţat, marţi seară, că au făcut un control la punctul de lucru al operatorului economic Bucharest Centro Storico SRL - Giovinezza Coffee Shop, situat în bulevardul Iuliu Maniu din Bucureşti. 

Comisarii ANPC au constatat că operatorul economic, comercializează cafea, produse de patiserie şi sandvişuri preparate în local, nu deţine autorizaţiile necesare eliberate de către autorităţile competente: Primărie, Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, spațiul de preparare și servire nu era igienizat corespunzător, vitrina de expunere a produselor, spaţiul de depozitare a ambalajelor, aparatul de cafea, râşniţa de cafea, tăvile, grill-ul, cuptorul şi feliatorul de mezeluri nu sunt igienizate corespunzător, având depuneri de impurităţi; echipamentele frigorifice sunt neigienizate, cu depuneri de gheaţă şi chedere deteriorate; ustensilele folosite sunt neprofesionale (cutite şi burete de sârmă); recipientele de depozitare nu sunt igienizate corespunzător, având miros de alterare; ventilatoarele echipamentelor frigorifice sunt pline de praf.

Echipele de control au mai descoperit și diverse produse alimentare (sirop caramel, roşii uscate, lapte, cremă de trufe) care nu aveau menţionată pe ambalaj data deschiderii, deşi producătorul recomanda un termen suplimentar de valabilitate după deschiderea ambalajului. Comisarii au descoperit și produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare.

De asemenea, caşcavalul păstrat în echipamentele frigorifice prezenta urme de mucegai, gheaţa, achiziţionată de la Metro, era depozitată în congelator fără elemente de identificare şi caracterizare, meniul nu conţinea informaţii despre alergeni, aditivi, declaraţii nutriţionale şi nu menţiona dacă produsele provin din ingrediente congelate.

Cafeneaua a fost amendată cu aproape 50.000 de lei şi închisă temporar până la remedierea deficienţelor.

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite