Urşii, o afacere profitabilă a Braşovului. Observatoarele din care turiştii pot vedea animalele în mediul lor natural au adus încasări de 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşii pot fi admiraţi în mediul lor natural. FOTORegia Pădurilor Kronstadt
Urşii pot fi admiraţi în mediul lor natural. FOTORegia Pădurilor Kronstadt

Regia Locală a Pădurilor Kronstatd a amenajat două observatoare pe Valea Timişului, iar din iarnă va fi deschis un al treilea. Zilnic, grupuri de turişti, mai mult străini, vin să vadă urşii de aproape. Experienţa costă 25 de euro de persoană.

Ideea observatoarelor a apărut iniţial ca o metodă pentru a-i determina pe urşi să nu mai vină în oraş. Din incinta observatoarelor amenajate pe Valea Timişului vânătorii puteau supraveghea animalele şi le duceau mâncare pentru a le convinge să nu mai iasă din pădure. Treptat ideea a devenit un brand turistic care s-a dovedit a fi unul de succes. Zilnic, sunt grupuri de 20-40 de turişti, marea majoritate străini, care vin să vadă urşii în mediul lor natural. În zonă se află cea mai mare populaţie de urşi din Transilvania, aproximativ 80 de exemplare. Pe lângă urşi turiştii mai pot vedea mistreţi, vulpi, dar şi cerbi. O astfel de experienţă costă 25 de euro, şi durează 2-3 ore. Turiştii sunt duşi la observatoare de reprezentanţii Regiei Locale a Pădurilor Kronstatd.

„Anul acesta am avut încasări de 100.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de anul trecut când aceastea au fost de 60.000 de lei. Observatoarele au fost făcute pentru ca urşii să nu mai vină în oraş şi nu pentru profit. Ne bucurăm totuşi că efectul este dublu. Sunt foarte mulţi urşi. Avem 80 de exemplare pe un fond pe care ar fi trebuit să fie cam 20“, a declarat Dan Olteanu, directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstatd.

Un al treilea observator va fi deschis în aceeaşi zonă în iarnă, iar autorităţile iau în calcul şi un al patrulea, dar pentru moment se caută locul perfect.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite