Turist american atacat de urs la Pietrele lui Solomon. Este a cincea persoană atacată de un urs în acest an la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 20 de ani, cetăţean american, a fost atacat de un urs în zona Pietrele lui Solomon din Braşov, zonă extrem de circulată de turişti. Este practic dumul pe unde se poate urca pe jos în Poiana Braşov, un drum pe care zilnic merg sute de turişti amatori de drumeţii.

UPDATE 21.50. Turistul american atacat de urs la Pietrele lui Solomon a rămas internat pe Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Medicii i-au curăţat şi i-au pansat plăgile de la mâna stângă. Tânărul este acum în afara oricărui pericol. Pentru că rănile provocate de urs şi în general de orice animal sălbatic prezintă un risc mare de infecţie, turistul va mai fi ţinut sub observaţie câteva zile. El primeşte deja tratament cu antibiotice pentru a evita orice fel de complicaţii.  

UPDATE 17.25. Zona în care astăzi ursul a atacat la Braşov a fost împânzită de jandarmi. Deşi drumul este unul frecventat zilnic de sute de turişti amatori de drumeţii, aceştia sunt sfătuiţi acum să facă cale întoarsă.

Zona de la Pietrele lui Solomon de unde porneşte Drumul Vechi spre Poiana Braşov este una dintre cele mai cunoscute zone de picnic din Braşov, dar şi preferata turiştilor care vor să ajungă pe jos în staţiune. Imediat după atacul ursului mai multe patrule de jandarmi au împânzit zona şi îi avertizează pe turişti.

„În zona Pieţei Unirii din Schei este un echipaj al Poliţiei Locale care îi avertizează spre turişti să nu mai urce spre Pietrele lui Solomon. Echipaje ale Jandarmeriei sunt în zona Pietrele lui Solomon, iar colegii le spun turiştilor să evite locul. Nu le putem interzice să circule pe acolo dacă vor neapărat, dar trebuie informaţi de pericol. Până acum nu am întâlnit turişti care să dorească să se aventureze după ce au auzit de atacul unui urs. De asemenea pe cele două trasee pe Valea Dracului şi Drumul Vechi spre Poiana Mică sunt colegii de la Jandarmeria Montană cu ATV-uri. Aceştia verifică dacă mai sunt turişti care au ieşit la picnic sau la plimbare pentru a-i avertiza. În zonă sunt şi echipe de la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt care verifică dacă ursul mai este înzonă sau dacă a fugit în pădure şi acesta a fost un atac izolat“, ne-a declarat Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov. 

Tânărul este un turist american care se afla la plimbare în momentul în care a fost atacat de un urs. În momentul atacului victima era însoţită de un prieten, tot american, care a reuşit să gonească animalul cu o creangă. Potrivit reprezentantului ISU Braşov, Ciprian Sfreja, un echipaj SMURD s-a deplasat imediat la faţa locului. Turistul a fost găsit conştient şi a suferit mai multe răni la unul dintre braţe. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi internat pe Secţia de Chirurgie Plastică. Potrivit unor surse medicale tânărul este în afara oricărui pericol şi a suferit mai multe răni la braţul stâng. 

Atacul de astăzi este al cincilea din acest an la Braşov. În luna iulie, un urs a atacat de două ori în doar trei zile în Cartierul Răcădău. Prima dată a sfâşiat un bărbat de 64 de ani, iar a doua oară a sărit la un turist care se plimba cu câine în zonă. Omul a scăpat, dar câinele care a sărit să îl apere a fost ucis de urs. Autorităţile au cerut aprobare să împuşte ursul violent. Au stabilit că ursul are un comportament deviat şi că va ataca din nou, astfel că animalu a fost în cele din urmă împuşcat.

Alţi doi bărbaţi au fost atacaţi de urs în zona Bunloc la o distanţă de trei săptămâni, probabil de acelaşi animal. În 19 iunie, un bărbat de 60 de ani, care culegea ciuperci în zona Dâmbu Morii, din Braşov a fost atacat de un urs. În 28 mai, exact în aceeaşi zonă, un tânăr de 19 ani a fost atacat şi el de un urs. Ambii bărbaţi au scăpat cu viaţă şi au fost deja externaţi din spital. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite