Triumf braşovean la Olimpiada Internaţională de Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miruna Buta
Miruna Buta

Elevi din Ucraina, Ungaria, Republica Moldova şi România s-au întrecut la cel mai important concurs de profil. Miruna Buta şi Andreea Spînu se întorc cu premiul I de la Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatură Română.

Miruna Buta, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" a reuşit să-şi depăşească emoţiile şi să convingă comisia că este cea mai bună elevă, din categoria ei, la limba şi literatura română. Tânăra s-a pregătit enorm pentru a atinge performanţa. Eleva a avut de realizat un proiect în echipă, a susţinut o probă scrisă şi una orală. Tema aleasă de Miruna a fost prezentarea obiceiului Junilor din Braşov. Miruna a luat punctajul maxim şi a reuşit să capteze atenţia juriului.

Am învăţat că indiferent de naţionalitate, vârstă sau caracter, la o olimpiadă internaţională nu există elevi care să nu ştie. Cu toţii am câştigat, cu toţii am înţeles că există talente care să depăşească o inteligenţă remarcabilă, pentru că Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatura Română este expresia unei virtuţi natale", a declarat Miruna Buta, pentru Adevărul de Seară.

Iubeşte literatura şi natura

O altă elevă care a cucerit premiul întâi la olimpiada de la Piatra Neamţ este Andreea Spînu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă". Tânăra a obţinut, pe lângă premiul întâi, şi un premiu special pentru viziune estetică.

A fost neaşteptat, pentru că, spre surprinderea noastră, s-a dat poezie, dar pentru mine nu a fost o problemă pentru că de-a lungul timpului am aprofundat şi câteva studii de estetică, care mi-au fost de mare ajutor", a declarat Andreea Spînu.

Deşi toată lumea se aşteaptă ca Andreea să urmeze o carieră în domeniul literelor, tânăra a ales să studieze la Facultatea de Ingineria Mediului, fiind o mare iubitoare de natură. „Probabil că voi urma la fără frecvenţă şi o facultate de litere sau antropologie şi voi încerca să continui cu pasiunea pentru limba română", a mai spus Andreea.

Inspectoratul Şcolar Judeţean are de gând să-i premieze toţi olimpicii braşoveni care au adus, anul acesta, premii importante pentru Braşov, în cadrul unei festivităţi speciale.
„Anul acesta, premiile la competiţiile de limba şi literatura română au depăşit orice aşteptări. Practic, elevii braşoveni care au participat la olimpiadele de limba română au luat tot ce se putea lua. Suntem foarte mândri de ei", a spus prof. Vasilica Diaconu, inspector general adjunc din cadrul IŞJ.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite