Trambulinele de la Râșnov își arată eficiența: cele mai bune rezultate pentru români la sărituri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii români au obținut cele mai bune rezultate din istorie în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. În weekend, la Râșnov (Btașov) s-au desfășurat câte două etape, atât la feminin, cât și la masculin.

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile de la Râșnov FOTO Profimedia
Cupa Mondială la sărituri cu schiurile de la Râșnov FOTO Profimedia

Trambulinele de la Râșnov (Brașov) încep să își facă simțită utilitatea și în rezultatele sportivilor români, nu numai în faptul că avem întreceri de cel mai înalt nivel la sărituri cu schiurile. De la construirea acestora, sportivii români au început să fie cunoscuți în acest sport.

În weekend, orașul brașovean a găzduit câte două etape de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile, așa cum a face de mai mulți ani încoace. Ca de fiecare dată, la Râșnov au fost prezenți cei mai buni săritori ai lumii.

Este cea mai mare competiție a lumii în acest sport, o numim Oscarul săriturilor cu schiurile și suntem fericiți că putem încă o dată să ne dovedim capacitățile organizatorice. 18 națiuni au prezentat 57 de sportivi calificați în Cupa Mondială și aceștia vor pleca din Râșnov cu păreri frumoase despre zonă, despre organizare și chiar dacă vor fi fericiți numai unii – cei de pe podium – competiția este deschisă și pentru următoarele etape de Cupă Mondială, care se vor desfășura în alte țări”, a spus Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon. 

În competiția feminină, românca Dana Haralambie a încheiat pe locul 14, în prima etapă, iar în a doua etapă a reușit o clasare chiar mai bună, respectiv pe locul 11, după ce încheiase calificările chiar pe locul 10.

A fost foarte greu din cauza vântului, nu ne-a lăsat în pace deloc. O singură manșă a durat o oră și 40 de minute și e foarte greu să stai sus, în plecare, mai bine de o oră și să aștepți să sari, e dificil. Rezultatele de aici înseamnă pentru mine intrarea în top 30 în Cupa Mondială, încredere, pentru că mi-am egalat cel mai bun rezultat într-o competiție atât de grea și încredere pe viitor”, a declarat Dana Haralambie.

Prin aceasta, sportiva născută la Săcele (Brașov) și-a egalat cea mai bună perfomanță din carieră.

În întrecerea masculină, Andrei Daniel Cacina a reușit să se califice în manșa finală a etapei. El a intrat, astfel, în grupul select al celor mai buni 30 de săritori ai etapei de Cupă Mondială de la Râșnov și a obținut cea mai bună clasare la masculin pentru un român, din istoria acestui sport.

Joi, la fete, victoria i-a revenit germancei Katharinei Althaus, cu sărituri de 89,5 și 98,5 metri. Câștigătoarea a acumulat un total de 251 puncte. Vineri s-a impus norvegianca Anna Odine Stroem. Întrecerea masculină i-a revenit germanului Adnreas Wellinger, iar la Super Team, masculin, s-a impus echipa Germaniei.

Pentru prima dată, competiția de la Râșnov s-a desfășurat în nocturnă – întrecerile masculine – deoarece Federația Internațională a decis ca toate întrecerile băieților să poată fi urmărite în direct în cât mai multe țări, prin intermediul Eurosport.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite