Suspiciune de TBC şi la o şcoală privată din Braşov unde profesoara din Prahova avea câteva ore. Alţi 38 de copii au fost testaţi pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspiciunea de epidemie de TBC se extinde şi la o şcoală privată de limbi străine din Braşov. 38 de copii au fost testaţi pozitiv şi urmează să facă investigaţii suplimentare.

Testările la şcoala privată unde preda de asemenea  profesoara de engleză, angajată şi la Colegiul Geroge Moroianu din Săcele au arătat că 38 de copii dintre cei 94 testaţi au IDR-ul pozitiv. Au fost testaţi şi 11 adulţi dar rezultatele au fost negative. Între timp continuă testările şi la Săcele în cazul copiilor care au lipsit de la şcoală. Testele au ieşit pozitive în cazul a încă 8 elevi, care se alătură celor 60 depistaţi pozitiv zilele trecute.

Toţi copii care au avut teste pozitive sunt acum programaţi la dispensarele de pneumoftiziologie din Braşov şi Săcele pentru consultaţii, analize suplimentare şi radiografii pulmonare. Potrivit medicului Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov sunt consultaţi 15-20 de pacienţi pe zi, iarrezultate fnale ale testelor vor fi gata într-o săptămână. „Toţi copii fac un control radiografii pulmonare pentru că este foarte important să excludem TBC-ul activ. Dacă este nevoie, medicul pneumolog va recomanda tratament profilactic, iar pacienţii vor fi urmăriţi în următoarele luni“, a spus medicul. Specialistul a ţinut să sublinieze că un pacient cu infecţie tuberculoasă latentă nu este contagios.

În timp poliţia s-a autosezizat şi în acest caz şi a demarat o anchetă penală. Se verifică dacă profesoara a ştiut că este bolnavă şi a ascuns acest lucru. „Colegii din cadrul Poliţiei Municipiului Săcele s-au autosesizat în acest caz. Este un dosar penal întocmit potrivit art. 352 din Codul Penal, care prevede zădărnicirea combaterii bolilor. Colegii au început urmărirea penală in rem şi vor verifica toate ipotezele. Dosarul a rămas în supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând a fi pronunţată o soluţie în cauză“, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov.  

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite