Sumă record oferită de un braşovean pentru închirierea unui loc de parcare lângă bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, Primăria a organizat ultima procedură de licitaţie în vederea reatribuirii locurilor de parcare de reşedinţă. La licitaţie s-au prezentat locuitorii din cartierul Răcădău, o zonă destul de aglomerată, unde sunt destul de puţine parcări în comparaţie cu cererea.

Tocmai din cauza faptului că cererea este mai mare decât oferta, doi vecini care au pus ochii pe acelaşi loc de parcare de lângă bloc au licitat la sânge şi au ajuns la o sumă colosală pentru închirierea acestei parcări de pe strada Carpenului: 30.000 de lei pe an (2.500 de lei pe lună).

„A fost o licitaţie la care suma oferită a fost de 30.000 de lei. Practic, este vorba de un cuantum de 20 de ori mai mare decât cea mai mare sumă licitată la atribuirile de anul acesta, care era de 1.400 lei. Din acest moment, persoana care a oferit această sumă are la dispoziţie 30 de zile pentru a achita aceşti bani şi a ocupa locul de parcare în cauză”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea. Rămâne de văzut dacă braşoveanul care a oferit această sumă va şi plăti suma sau doar a vrut să facă spectacol, în faţa vecinilor.

În acest moment sunt 36.121 de locuri de parcare de reşedinţă pentru care este eliberat un abonament, dintr-un total de 44.306 de locuri de parcare de resedinta amenajate. Braşovenii care locuiesc în cartierele  pentru care s-au organizat, în acest an, două sesiuni de reatribuire a locurilor de parcare, pot depune solicitări pentru alocarea în mod direct, fără licitaţie, a locurilor de parcare rămase libere, până în data de 31 decembrie, cu respectarea prevederilor din Regulamentul privind parcarile rezidenţiale. Aceste solicitari pot fi depuse la Centrul de Informatii pentru Cetateni, postul 11, de unde se pot obtine si informatii.

Citeşte şi:

Parcare închiriată cu 1.400 de lei pe an, într-un cartier din Braşov. Primăria a câştigat 4,45 milioane de lei din locurile de reşedinţă dintre blocuri

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite