Serghei Gribenco, suspectul dublului asasinat de la casa de schimb valutar, condamnat pentru deţinere ilegală de arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serghei Gribenco a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare
Serghei Gribenco a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare

Serghei Gribenco a fost arestat la 24 februarie 2009 din casa concubinei sale, din Ploieşti, fiind unul dintre suspecţii dublului asasinat în atacul armat de la Casa de schimb valutar „Candy” din Braşov.

La acea dată, surse din anchetă au declarat jurnaliştilor că „poliţiştii au găsit încărcătorul unui pistol în oala cu ciorbă” de pe aragazul femeii. Dar şi că „în urma unei analize s-a descoperit că încărcătorul pistolului are acelaşi calibru cu arma folosită în jaful armat de la Braşov”.
Ȋnsuşi ministrul de interne de la acea vreme, Dan Nica, a ieşit atunci public pentru a anunţa, triumfător, capturarea lui Gribenco. Anchetatorii n-au reuşit însă niciodată să facă legătura între el şi dubla crimă din Braşov.

Vreme de 6 ani, anchetatorii n-au mai fost în stare să facă şi alte descoperiri, pentru a elucida dubla crimă. Ȋn 2009, Gribenco a fost judecat şi condamnat la cinci ani şi jumătate, pentru înşelăciune. Ȋn ianuarie 2013, Tribunalul Braşov a admis liberarea condiţionată a celui pentru arestarea căruia fuseseră mobilizate, în februarie 2009, peste 100 de forţe de ordine.

La scurt timp după eliberare, Gribenco a fost prins cu o arma asupra sa şi a fost trimis din nou în judecată, pentru nerespectarea regimului armelor si muniţiilor.

Iniţial, Gribenco a fost condamnat la 7 ani de închisoare de căte Judecătoria Braşov, fiind considerat recidivist. Magistraţii Curţii de Apel Braşov i-au redus, printr-o sentinţă definitivă, pedeapsa.
Curtea de Apel a admis joi, 2 iunie, apelurile formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi de către inculpatul Gribenco Serghei împotriva sentinţei penale nr.1648/29.09.2015 a Judecătoriei Braşov, pe care o desfiinţează sub aspectul procedeului de contopire a pedepselor.

„Rejudecând în aceste limite, descontopeşte pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare în pedepsele componente şi înlătură sporul de 1 an (…), rezultând în final pedeapsa de 6 ani închisoare. (…) Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate”, se arată în decizia magistraţilor.

Lui Gribenco i s-a interzis, pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a desfăşura o activitate, de natura celei de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv dreptul de a deţine, de a purta şi de a folosi orice categorie de arme. De asemenea, instanţa a dipus confiscarea mai multor cartuşe şi confiscarea unei arme de vânătoare cu 2 încărcătoare Glock, un pistol marca Glock 17 şi armă de vânătoare calibru 16 tip lisă.

CITEŞTE ŞI:

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite