Sechestru pus de procurori pe o pensiune din Moieciu de Jos. Care sunt acuzațiile aduse conducerii

0
Publicat:

Procurorii brașoveni au pus sechestru pe o pensiune din Moieciu de Jos, după ce angajații sunt cercetați pentru evaziune fiscală și delapidare prin care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de lei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov FOTO Ioan Buciumar
Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov FOTO Ioan Buciumar

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au închis o pensiune din localitatea Moieciu de Jos. Pe lângă aceasta, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au instituit sechestru asigurător și pe terenul aferent pensiunii.

Valoarea bunurilor asupra cărora s-a pus sechestru este de aproape două milioane de lei, la nivelul anului 2017, când s-a încheiat activitatea infracțională a proprietarilor acestora. Trei persoane fizice, între care și un cetățean spaniol, sunt cercetate pentru evaziune fiscală și delapidare, în timp ce firma care administra pensiunea este cercetată pentru evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 1 ianuarie 2011- 7 iulie 2017, cele trei persoane fizice care administrau persoana juridică nu au evidențiat în contabilitate și în declarațiile privind impozitul pe profit și TVA ale persoanei juridice operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate din prestarea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale față de bugetul general consolidat al statului. Prejudiciul a fost stabilit în cuantum de 1.070.772 lei”, a precizat Adrian Radu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.070.772 lei. În urma declanșării procedurii de executare silită împotriva societății comerciale a fost recuperată suma de 55.582 de lei.

Suspecții înregistrau cheltuieli nereale

De asemenea, în perioada 1 ianuarie 2011- 3 august 2022, suspecții persoane fizice au dispus înregistrarea în evidențele contabile ale persoanei juridice de cheltuieli nereale, în baza unor facturi emise de pretinși furnizori de combustibil, materiale de construcție și produse farmaceutice.

Pe de altă parte, aceiași suspecți au dispus efectuarea de plăți din casieria persoanei juridice, justificate ilegal prin operațiunile fictive reflectate de respectivele facturi și astfel și-au însușit diferite sume de bani.

În anul 2022, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov - Serviciul de Investigarea Criminalității Economice au efectuat o percheziție domiciliară la adresa unde figurează bunurile imobile sechestrate, ocazie cu care au fost identificate acte contabile, documente justificative și alte mijloace de probă care, coroborate cu alte probe administrate în cauză, au conturat suspiciunile rezonabile prezentate mai sus, potrivit procurorilor brașoveni.

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite