Bernie Ecclestone, fostul patron Formula 1, și-a recunoscut vinovăția într-o fraudă de 460 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, a recunoscut că a comis o fraudă după ce nu a declarat peste 460 de milioane de euro deținute într-un fond din Singapore.

Bernie Ecclestone a pledat vinovat FOTO Profimedia
Bernie Ecclestone a pledat vinovat FOTO Profimedia

Prezent joi la Southwark Crown Court, fostul patron al Formulei 1 i-a spus judecătorului: "Pledez vinovat", după ce anterior a pledat nevinovat. 

El a fost acuzat în urma unei investigații fiscale efectuate de HM Revenues and Customs, care a declarat că ancheta a fost "complexă și la nivel mondial".

Miliardarul e acuzat că nu a declarat statului existenţa unui fond de investiţii din Singapore cu un cont bancar în care ținea peste 400 de milioane de lire sterline, adică peste 460 de milioane de euro.

Bernie Ecclestone susţinea că a „înființat doar un singur fond, acesta fiind unul în favoarea fiicelor sale”. Bernie a negat că ar fi beneficiarul altui fond de investitii, din Regatul Unit sau din afară, care nu are legatură cu cel al fiicelor.

Ecclestone a fost acuzat atunci când anchetatorii au descoperit dovezi că avea de câștigat din acest aranjament.

Vorbind în instanță după ce Ecclestone a pledat vinovat, procurorul Richard Wright KC a declarat că acuzatul a dat cu bună știință un răspuns "fals sau înșelător" la HMRC atunci când le-a spus că nu mai avea alte trusturi în afara Regatului Unit.

Acesta a continuat: "La data de 7 iulie 2015, domnul Ecclestone nu cunoștea adevărul poziției, așa că nu a fost în măsură să dea un răspuns la această întrebare.

Domnul Ecclestone nu era pe deplin clar cu privire la modul în care era structurată proprietatea asupra conturilor în cauză. Prin urmare, el nu știa dacă era răspunzător pentru impozite, dobânzi sau penalități în legătură cu sumele care treceau prin conturi.

Domnul Ecclestone recunoaște că a fost greșit să răspundă la întrebările pe care le-a dat, deoarece risca ca HMRC să nu continue să îi investigheze afacerile.El acceptă acum că trebuie să plătească anumite taxe în legătură cu aceste chestiuni", scrie bbc.com.

Averea omul de afaceri britanic a fost estimată de revista Forbes la peste 2,5 miliarde de lire sterline.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite